• ge3lan
    #99
    Magáról az ősrobbanásról nem tudunk semmit, bizonyítani sem lehet, hogy volt-e vagy valami más volt. Ez végülis csak az elmélet neve, ami szerint régen minden közel volt egymáshoz és minden forró volt. A fizika nem tud semmit magáról a keletkezésről, ez megmarad a vallásnak, scifinek. Szóval csak verbális dekoráció :D

    Szerintem kényelmeseb volt azt elképzelni, hogy a világ teremtődött/létrejött, mint hogy végtelen ideje létezik, talán nem olyan zavarba ejtő.
    Aztán ottvan az Olbers paradoxon, ebből már az 1800as években lehetett sejteni, hogy nem lehet végtelen nagyságú vagy korú az univerzum.
    A Hubble féle tágulás egyértelmű, mert ezt lehet megfigyelni és az ált. relativitásból is kijön. Amit a legjobban szeretnek mondani, hogy előrejelezték az háttérsugárzást, amit aztán meg is találtak később. Ezzel más elméletek nem tudnak mit kezdeni. A kozmikus elemgyakoriság meg a harmadik ami illeszkedik.
    Az infláció nem része az elméletnek, csak egy (komolyabb) megoldási javaslat a sok közül a horizont,síkság meg egyéb problémákra, amivel az ősrobbanás elmélet magában nem tud mit kezdeni.
    Szóval egyáltalán nem tökéletes vagy végleges az ősrobbanás a mai formájában, de legalább mond valamit és ellenőrizhető is.
    Végülis az a vallás,hogy mindig a megfigyeléseknek van igazuk és nem nekünk a kitalációinkkal :D