assdf#43
Nézd: mára az emberek kitaláltak egy csomó technikai dolgot. Jelenleg gőzerővel arra van forditva az összes töke hogy ezeket elterjesszék az egész emberiség körében. Ez óriási tett még akkor is ha üzleti érdekek állnak mögötte.
Ilyenek pl az interenet, a számitógép, az orvostudomány stb. Szerintem ez sokkal fontosabb mint az hogy egyre ujabb és újabb dolgokat találjunk fel amit aztán az egész emberiség 0.0001% használ. A vásárlóerő pedig nem az újdonságokban van, hanem a már kiforott technologiák elterjesztésében. Kinek kell egy olyan ultimate telefon amivel csak két emberrel tud a világon beszélni mert másnak nincs olyan?
De én képes vagyok kompromisszumra. Egyezzünk meg abban hogy van elméleti tudás meg alkalmazott tudás. Lehet hogy 100 éve is hasonló szinten áltak elméleti tudásban mint most, de alkalmazott tudásban nagyságrendekkel mögöttünk voltak.
Aztán meg te azt mondod hogy nem fejlődnek elég gyorsan a technológiák. Én meg erre azt mondom hogy az embereknek 5000 éven keresztül jó volt a ló meg a lovaskocsi. Ehhez képest az utóbbi 200 évben volt gőzmozdony, gőzautó, benzinmotor, dieselmotor, elektromos motor, bicikli,motor,repülő, helikopter, ürrrepülő,ürhajó. Mindez csak az utóbbi 200 évben, mig előtte 5000 éven át használták ugyanazt a közlekedési eszközt. Akkor mi ez ha nem a technika eszméletlen fejlődése?
Akarsz látni mai edisonokat? Kérlek tessék, bill gates. Vagy nézz körbe a nobel dijasok körében. Akik feltalálták az össejtek alkalmazását. De nem tudod a nevüket ugye? Azért nem amiért einsten nevét sem tudta senki amikor 20 éves volt. Azért mert ezek a dolgok majd 20-30 év múlva lesznek a tömegek számára is alkalmazhatóak és majd akkor lesznek ismert emberek.