Attól még hogy mi hype-olunk, nekik ugyanakkora marad a szerverkapacitásuk. Ez a játék nem való mindenkinek, és ezt ők is tudják. Beengedhetnének 200k embert, hogy mindenki döntse el magának, hogy neki való-e, de erre nincs kapacitásuk. Tehát beengedik azokat, akik tuti játszani is fogják. A többiek meg vagy indulásnál rászánják a pénzt az előfizetésre, és kipróbálják, vagy később kipróbálják egy budy-key/trial keretében. Szerintem most is azon tökölnek, hogy csak egyetlen szerver legyen, vagy több.
Szeretem az EVE-t, de az már határeset hogy egy időre bekerültem egy PvP corp-ba és azt a játékmenetet is ki tudtam próbálni hála a corp tapasztalt tagjainak, különben elképzelhető, hogy a biztonságos területről ki se mozdultam volna, továbbra is PvE küldetéseket csinálnék. Nagyon sokan, nem tudom a pontos számot, de a játékosok kb 80%-a a biztonságos területeken játszik, ez a szám nem csak EVE-re igaz, hanem aki például UO-t játszott az megmondhatná, hogy ott mi volt ez az arány, de kb ott is annyi lehetett, ha nem több. A biztonságos területen a játékosok ugyanazt csinálják, mint bármelyik PvE MMO-ban, PvE-znek, meg kereskednek. Jó azt gondolni, hogy nem pont te leszel benne abban a 80%-ban, meg reménykedek is hogy a magyarok többsége nem lesz benne, de az össz játékos 80%-a benne lesz. Ha lesz relatív biztonságos terület, akkor ott fognak játszani, ha nem lesz relatív biztonságos terület, akkor meg egyáltalán nem fogják játszani a játékot. Csinálni egy open betát, azért hogy aztán 80% lelépjen, az katasztrófa. A kilépők tömege (lásd AoC) elviheti a maradékot is a játékból.