• Lyan Kyj
    Ma végre megérkeztem a már jóideje tervezgetett felfedezőtúrám végállomásához!

Ez a jobb alsó sziget, Cairn délnyugati vidékét takarja. Sajnos csak két chaos-stone van (3,7) az egész szigeten, amik elég messze vannak a játékosvárosoktól, s egyelőre wilderness bankot sem találtam (online térképeken sincs, de ez nem jelenti, hogy nincs is, mert a kis szigetekről szóló infókat még nem nagyon töltötték fel ezekre a térképekre; nagyon sok minden le van még hagyva róluk).

Már a kis sziget partjainál nehézségekbe ütköztem (2), ugyanis 4 cápa keringett azokon a vízeken, amik az egyetlen átjárást jelentették a közelben. Ki kellett figyelnem, hogy milyen gyorsan úsznak, hogy reagálnak, ha vízbe teszem a lábam, egyáltalán támadnak-e. Egy jó fél órát elszórakoztam velük, mert egy igen jó kis lootolt/craftolt páncélban vágtam neki az útnak az esetleges egyszemélyes kalandorok erőfölényének leküzdésére (a kaland ezen részéig négyből négyet sikerült elintézni), s nem akartam halállal elveszíteni a cuccokat, no meg a
    megfutamodás vagy az izgalmas kihívások és kalandok feladása szóba sem jöhetett.
    Végül minden staminámat el kellett használnom, hogy sikeresen átjussak, végig a nyomomban voltak, s ha csak egy picit is elengedtem volna a shift-et, végem lett volna. A vicces az volt, hogy ahogy a kiszemelt partszakasz közelébe értem, rá kellett jönnöm, hogy nem kelhetek át, mert egyrészt teljesen sziklás volt az a rész, másrészt az egyetlen szemközti "feljáró" közelében igen erős NPC emberkék állomásoztak, így menekülési útvonal hiján tovább kellett úsznom keletre.

Végre partra értem, s el kellett döntenem, hogy azonnal a 7-es számú bindstone-hoz megyek-e, vagy inkább a közelebbi 3-ashoz kötöm magam először, hogy az egész tengeri procedúrát egy esetleges kudarc esetén ne kelljen megismételnem. Végül utóbbi mellett döntöttem, s a számtalan (de tényleg rendkívül sok) élőhalott telep és minotaurusz táborok közt lavírozva bindelhettem magamat a kőnél. A közelben sikeresen elkaptam ötödik prédámat is, farkasbácsit már elég messziről hallani lehetett, ahogy a magasba lövöldözte menet közben az MM-jeit, így a meglepetés erejével élve szépen lenyilaztam hátulról.

Elindultam a dél-nyugati kőhöz, nem sokat jártam s felfedeztem a játék egyik legeslegnagyobb NPC építményét, egy rendkívül hatalmas kastélyt (4)! Két óriásfenyő magasságú külső falai bámulatosak, egyetlen bejárata egy feljáró, ahol templom, kisebb szentélyek, fáklyasor és egy sírboltokkal teli temető fekszik. Ez nem egy város egymás mellé állított építményekkel, hanem az egész egyetlen nagy létesítmény. Sajnos minotauruszok őrzik a bejáratát, bent pedig tele van szellemekkel, így sokan nem szórakozhattam ott, de garantáltan páratlan látványban lehet része annak, aki meglátogatja.

Tovább mentem, már épp kezdtem unni magam, mikor hírtelen hatalmas robajjal az egész látómező égni kezdett, akármerre is forogtam. Gondoltam, biztos egy lávaelementál, láttam már párat, hátulról elkaphatott. Sprinteltem egyet, de nem láttam semmit. Aztán eszembe jutott, hogy vannak sárkányok is, s valóban, egy tűzsárkány szórta rám áldását, majdnem bele is haltam. Azt se tudtam mit csináljak, hogy a francba tudnám elkerülni, a kopár síkságon semmi fedezék, egyetlen szál fa sem volt. Arra jutottam, hogy talán gyógyítgatással sikerül a
    partig eljutnom, ott vízbe vethetem magam. Szerencsére nem tudott folyton tüzelni, fordulókat kellett tennie, így sikerült lőtávolságon kívülre kerülnöm és ismét egy full-bar-nyi staminát el kellett használnom, ami azért errefelé már igen veszélyes dolog, mert a szörnyek nem apró brownie-k vagy goblinok errefelé.

A sárkány lerázása után meg akartam nézni a partot, de ott olyan 3-5 emeletes sziklapárkányok vannak, hogy lehetetlen épségben leereszkedni. A párkányok barlangokba futnak, s minden szinten élőhalott városok vannak... arra se megyek mostanában egyedül, hehe.

A 6-os pontnál egy NPC-k lakta Játékosvároshoz hasonló felépítésű helyre
    érkeztem, volt ott minden, ami játékosok városaiban megtalálható, kovácsműhely, gyógynövénysátor, s egy olyan bányászható fekete szikla is, amiből piros rubintok álltak ki... gondolom ott értékesebb dolgokat lehet bányászni, vagy legalábbis nagyobb eséllyel hullik jobb cucc. Persze ahhoz, hogy az itt fellelhető szolgáltatásokat igénybe vegye valaki, egy csapatnak állandóan a környéket kell tisztítani, mer rajzanak az élőhalottak arrafelé, a dual-wieldes óriás minotauruszokról nem is beszélve.

Közvetlenül a mauzóleum és a város után az eddig látott leghatalmasabb lényekbe botlottam, Magma Elementálokba (nem lava!). Maradjunk annyiban, hogy az aggrokörük majdnem akkora, mint a maximális látótávolság:DD
    Nem is mehettem tovább, vízbe kellett ugranom, s mivel a sziget ezen felén nincs konkrét part (a több tízemeletes nagyságú szirtekre lehetetlen felkapaszkodni), kerülnöm kellett.

Végre elértem a bindkőhöz (7)! Rövid pihenő után a kiszemelt playercity-hez indultam (8). Szintén kerülni kellett, mert a legközelebbi partraszállás csak a képen is jelzett pontnál lehetséges a magaslatok miatt.

A játékosváros a SUN guildé, s szerintem örökké az övüké is marad. Hogy miért? Mert bevehetetlen, de tényleg. Egy rendkívül magas (legmagasabb, amit eddig láttam) sziklacsúcs tetején (s belsejében) helyezkedik el az egész. Egyetlen egy lift megy csak felfelé a vájt szikla belsejéből. Kerek 2 percig tart, mire fentről leér a lift (útközben megáll 1x kb 5 mp-re).
    Bank nem lévén, páncélomat szépen levettem magamról, hogy ha esetleg találkoznék valakivel, akkor nehogy vérszemet kapjon. Míg vártam a liftet, egy másik guild két embere (elf, farkas) is városnézőbe jött. Ott álltunk egymással szemben örökkévalóságnak tűnő másodpercekig, várva, hogy na most kiránt először fegyvert.. végül egyikünk sem rántott, elvégre egy ellenséges guild területén vagyunk, nem lenne bölcs dolog magunkra hívni a figyelmet. Úgy döntöttem, hogy a legfelső szinten kezdem a felfedezést. Először nagyon tartottam, hogy hamar leszednek, ezért igyekeztem minél hamarabb behatárolni a bankjukat, ez kb 10 percbe tellett, annyira nagy volt az egész és annyira eldugott volt a bank. A vicces az volt, hogy a másik két látogatón kívül egyetlen SUN-os sem volt aktív. Ettől függetlenül az egész hely tele volt velük, mindenki makrózott. De tömegesen. Nem 1-2-5 emberke, az egész felső szinten legalább 70 ember nyomatta a falnak futást meg az MM-eket.
    A legtöbben egymást ölték (egyik pihen, a másik meg olyan időközönként üti egyszer, hogy az ütések közt visszagenerálódjon az élete): fejlesztették a fegyverskilljeiket. Egy jó fél órán át csak futkároztam, nézegettem a helyeket, aztán úgy döntöttem, hogy ha már itt vagyok, akkor szerzek pár aligment pontot. 2-ről 40-re felmentem:)
    Mókás volt, hogy az ölt egyénen kívül senki másnak fel sem tűnt volna, hogy ölik a társukat, mert az egész hely hangos volt a varázslásoktól meg a karakterek nyögésétől, eggyel több abszolúte nem volt feltűnő.

Elindultam a középső szintre. Ez igazából csak két járatot takar, az egyik vége egy szimpla, kerítéssel lezárt kilátószerűség volt, a másikon viszont egy FireBall Cannon volt!! Nem tudom hallotattok-e már róla, én akkor tudtam meg, hogy egyáltalán létezik ilyen a játékban. Egy fa torony, aminek a tetején egy XXI. századi technológiával megalkotott gépágyú helyezkedik el. F-fel bele lehet ülni, s 2 másodpercenként egy óriási tűzlabdát lehet vele kilőni. Namost, ez pont a lifthez vezető barlang egyetlen bejárata felé néz, szóval ostrom idején már önmagában az nehézség, hogy a liftig eljuss. Elszórakoztam vele egy ideig, majd a szikla másik oldalánál levő kilátó egyik sarkába bújva kijelentkeztem.

Ma este folytatom a felfedezést:)

Képeket direkt nem raktam be (nem is készítettem), majd szépen mindenki elmegy és felfedezi magának:)

Bár a játék térképe az átlagnál nagyobb, ahogy már régebben is írtam, sokkal nagyobbra számítottam. Ennek ellenére szerintem van még felfedezni való dolog a világban, úgyhogy elleszek egy ideig:)