-
Filder #2142 I'm a loner.
Bizonyára nem nyerő hozáállás, de jellemző rám.
Vigyázok magamra, akárcsak a való életben, igaz ott sem mindig sikerül. :)
Túl sok online játékot nem játszottam (nagyon válogatós vagyok), de nagyon régóta játszom. Az UO-t 1998-ban kezdtem, még dial-up internettel. (Nagy szám volt.)
Határozott elképzelésem van a fair játékról, maximálisan figyelembe véve azt, hogy a Darkfall teljes területre vonatkozóan PVP.
Sajnos olyan torzulások vannak benne, amik élvezhetetlenné teszik, s ezt csak ideig-óráig lehet púderezni.
Gondoljuk csak át, a két szövetség között (dwarf-human-mirdain, ork-mahirim) állandó a háborúskodás. Ez, plusz az alfarok adják az egyik ütközőpontot. A mások a klánok, klánszövetségek közötti ellentét, ami dinamikusan változik.
Egy szövetséges megölése, ok nélkül, a saját harci potenciál gyengítése, nota bene árulás. Az áruló jutalma a halál.
Itt mi történik? Semmi. (Gyűjtögetett megfelelő számú alligmnet pontot, -8 pont azt kész.)
Rendben, akkor működjön a bosszú lehetősége, hiszen még naplózza is név szerint a program ki, mikor, hol ölt meg. Valaki megölt aljasul, s aztán gyorsan elsunnyogott. OK Egy alkalommal bármikor ölhessem meg következmények nélkül. Lelki szemeimmel látom micsoda sírás-rívás lenne.
A játék PVP része a sunyiságot támogatja. Innentől kezdve gáz. (Arról nem is beszélve, hogy a kezdőknek szóló küldetések, amiket most már esetenként csak a védett területen kívül tudnak teljesíteni, miatt a kezdők - na persze itt nincs is ilyen :P - a félcédulások igazi célpontjai.
Persze ezen nem szabadna meglepődnöm, hiszen ez a fajta fair play alapvetően eltűnőben.
Szóval a carebear helyett rám inkább őskövületet kéne mondani (esetleg más bolygóról jöttet).
Jatékfejlesztésre nem fogom adni a fejem. Mondjuk amit én készítenék, szerveznék, az lenne csak igazi rétegjáték. (Micsoda bosszúhadjáratok lennének.)
Ismét egy wall of text, bocs.