• Zsolo007
    Megnéztem a gameplay trailert és nem győzött meg. Ha azt nézem, hogy mennyit lépett előre a 2. rész az elsőhöz képest, akkor itt ez alapján a trailer alapján kevés ez a 3. Sokkal inkább egy dio2 klón és warcraft keresztezését látom (ikonok, hangok, inventory egy az egyben wow), mint egy valódi folytatást (mint mondtam mindezt az 1-2 közötti fejlődéshez próbálom mérni). Illetve egy másik dolog is zavar: a 3d motor. Nem vagyok 3d ellenes, de a páncélokat nézve nagyon zavaró a 3d. Egyszerűen ronda az a páncél, a maszk a dokin. A 2. részben az ember oly sokáig csodálta a pár pixeles gyűrűjét, amulettjét, meg a páncélját, itt mindent jól látni (a zoom jó dolog), csak éppen nem tetszik amit látok. Az effektek nagyon ottvannak (még szép is ilyen shader korban). A másik fő probléma a két bemutatott karakter, a barbár (az alapján amit mutattak) többé kevésbé ugyanaz mint a 2-ben. De ittvan ez a witch doctor (warcraft 3...) kicsit paladin (konverzió), kicsit asassin (az a tűzlabda szerűség ami inkább bombának néz ki), kicsit necromancer. Semmi nyoma a kreativitásnak.

Érdekes, hogy kicsit hasonlóan érzem magam mint "anno" mikor az SC2-ből láttam először játékmenetet: az első gondolatom az volt, hogy ez nem több mint egy sima felújítás: új motor, néhány új ellenfél. Igaz új a sztori és ez sokat számít (itt dionál is), de valahogy mégsem érzem azt, hogy ez valami önálló alkotás lenne.

UI.: És itt vannak ezek az ellenfelekből felbunkannó instant gyógyítók...nem tetszik, az egyik legnagyobb izgalmat számomra a d2-ben a potionok gyűjtése, tárolása majd az azokkal való megfelelő gazdálkodás. Itt úgy tűnik mintha pont ezt ölnék meg :(.

De ne legyen igazam, szeretnék egy olyan dió3-at ami játék közben nem a 2-re fog emlékzetetni, de mégis hasonlóan fogom magam érezni játék közben.