• Dodo55
    #78207
    #78199 "A te kijelentésed kb. olyan, mintha én azt mondanám vállalkozóként, hogy most nem kérek el 20.000 forintot órabérnek, hanem csak 2.000-t, mert infláció van"
    Nem jó példa. A jó példa inkább az volna, hogy amíg nagyságrendileg hasonlóan nyereséges tudsz maradni (tehát a költségeid növekedése mondjuk 30-50% alatt marad), addig ne emeld a 20 ezres órabért szimplán csak azért, mert más is emel. Mert ha ennek így felül mindenki, akkor abból lesznek olyanok, mint pl. a Pengővel voltak. Szóval inkább nyelj le egy kis bevételkiesést, de a meglévő pénzed értékének a romlását kevésbé gerjeszted így. Persze egy helyi/regionális vállalkozó azért ebben a történetben csak egy kis porszem, ellenben egy Blizzard nagyító nélkül is már egy igen jól kivehető szereplő.

    #78201 "De a lényeg az, ha egy kiadásnál nagyon vakarod a fejed, hogy belefér-e"
    Nekem pl. kérdés nélkül belefér, nem vakarom a fejem, csak szimplán irritál, ha egy eleve hírhedten nyereséges cég bárminek emeli az árát. Úgy alapból is, főleg még ha egy ilyen infláció közepette teszi tovább fűtve azt, mert pont az ilyen cégek tehetnék meg, hogy ne emeljenek és inkább fékeznék ez által a pénz elértéktelenedését. És lehet, hogy itt nyáron-ősszel spekulatív kártevők által sújtott forintárfolyamok voltak és emiatt a legtöbbeknek nálunk még jobban fájt az infláció, viszont ettől függetlenül globális szinten van jelen a probléma.

    #78202 "3060-ason (se siman, se ti-n) ne akard kiprobaldni az RT-t, vagy komoly kompromisszumokat kell akkor kotnod."
    Azok a komoly kompromisszumok nálam 1440p-ben egy Ti-vel kimerülnek a DLSS használatában. Játéktól és presettől függően 65-100fpst simán hoz.

    #78205 "A 2012-eshez képest nekem a bevételem cirka 3-szoros."
    Nekem meg 7,5x-es... De többet is tettem le érte lényegesen az asztalra szinte évről-évre! Ebből következik ám az is, hogy van az a nézőpont, ahonnét az infláció = munkavállalók többleterőfeszítéseinek elértéktelenítése. Összetett kérdés, de pl. a piaci folyamatokat rettenetes erővel rángatni képes hangulati tényezőkre ez a szempont megint csak nem elhanyagolható hatással van, így ezért is felelőtlenség az árakat piszkálni amíg a nyereséges működés nem kerülne anélkül sem még veszély közelébe.