Hivatalos weboldal
Diablo tematikájú merchandise cuccok
Diablo IV: Vessel of Hatred beszerzése
Diablo IV: Vessel of Hatred megjelenés: 2024. október 08.
Diablo Immortal (Android / Apple iOS / PC) - MÁR ELÉRHETŐ!
-
Dodo55 #78168 Lábjegyzet szintúgy: kicsiben igaz amit mondanak, hogy minden annyit ér, amennyiért megveszik (tehát a kereslet-kínálati viszonyok mozgatják az árakat). Nagyban viszont már mások a játékszabályok, a hangulat dönt, hogy valami tízszeresét éri másnap, vagy tizedét sem.
Lehet, hogy voltak 60 dolláros játékok már jó ideje (nekem ilyesmi egyébként valahogy főként csak a konzoljátékosfejő EA háza tájáról rémlik, de lehet mostanában túlságosan megszépültek az emlékeim), viszont egy márkitranzakciós (bocsi xD) Immortal után nagyon rosszul időzítettek ezzel, plusz a hype-ot sem sikerült a 4-hez így a megjelenés előtti időszakra a megfelelő szintre hozniuk, illetve előtte ott volt valamilyen woke-os betámadás is, amit visszaverve maguk mellé állíthatták volna a játékosok seregét, helyette kb. ha jól tudom előadtak egy kardukba dőlést és olyan szinten hagyták magukkal egy szó nélkül felmosatni a padlót, hogy azt rossz volt nézni bárhol szembejöttek az ezzel kapcsolatos hírek.
A 70 dolláros ár mindezek után azoknak egy nemtörődöm arconköpés, akik a fentiek ellenére is hűen próbálják lelkesedéssel követni a sorozatot. Nem az anyagi odala, hanem a tapintatlan, velejéig leplezetlen anyagiasságot surgárzó gesztus egy ilyen nyomott hangulat kellős közepén. Az üzenet, hogy "nekünk a Diablo sorozat alkotóinak a pénz a legfontosabb, még akkor is, ha az amúgy folyamatosan dől ide minden másból". Az üzenet, hogy "mindegy milyen szar időket élünk, mindegy milyen megpróbáltatásokon megy keresztül a világ egyik legnépszerűbb, korszakalkotó, milliók gyerekkorát-fiatalkorát jelképező játéksorozata, a lényeg, hogy az árát jól kérjük el". Az üzenet, hogy "A Diablo is egy csak egy szaros termék, amiből mi tovább akarunk gazdagodni, akkor is, ha nektek többet jelent és szívből aggódtatok a sorsáért mostanában. Nyugodjatok meg, lesz Diablo IV, de ami a legfontosabb, hogy még drágább is lesz, mint eddig valaha".
Méltatlan az egészhez ami folyik és ez a méltatlanság határozza meg a játék körüli hangulatot jelenleg. 2013-ban én a RoS-t úgy rendeltem elő gondolkodás nélkül, hogy voltak épp hárman a családban akik hosszabb ideje nem rendelkeztek jövedelemmel, mindössze az én akkoriban még elég szerény fizetésemből kellett boldogulnunk, illetve a tőlünk külön élő nagymamám segített még be amennyivel csak tudott épp a nyugdíjából. Volt valami 8 vagy 10 ezer Forint amire akkor kijött, annyiból akkor az egész család vagy bő 3-4 napig evett. Manapság már más szelek fújnak azért. Persze sok dolgot nem engedhetek meg magamnak azóta sem... Na de azért nem egy ~28 ezer Forintos tétel az, ahol komolyan el kell gondolkodnom rajta, hogy ez mennyire ésszerű kiadás volna. A Diablo IV az így is kell, meg fogom én is venni. De inkább akkor már megjelenés után 1-2 héttel, amikor levitték 40 dollárra pánikszerűen az árát. Vagy 20-ra, attól függően mennyire fokozódik még ez a hangulat...
Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2023.02.20. 00:59:32