• SLICK
    #78136
    Bocsánat, hogy így megkésve, de a rengeteg teendő miatt, csok most tudok jönni a Béta beszámolóm harmadik, egyben utolsó felvonásával.
    Nagyon hosszú lett, több napig írtam, szóval tessenek megbecsülni :P

    Továbbra is jöhetnek kérdések, bár már elég sok infó elérhető, de azok egy másfajta Diablo 4 verzióból valóak, ami nem teljesen ugyanaz, mint az End Game Beta volt.

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Open World:
    Eleinte nagyon idegenkedtem tőle, hogy játékosok random megjelennek játék közben, de azt kell mondjam, hogy egyáltalán nem zavart, sőt… Random Eventek környékén már bele lehet futni más játékosokba is, illetve World Bossoknál, városokban is. Ilyenkor több mob is spawnol, hogy ne legyen túl egyszerű megölni őket, így tök fun gyilkolászni, főleg ha van egy keményebb Elit pack is.
    Az ilyen World Boss Eventeknél talán 10-12 a max játékosszám, viszont ha a barátokkal szeretnénk partyban játszani, sajnos megint csak 4 fővel kell számolni. Ezt továbbra is faszságnak tartom, függetlenül attól hogy sok az effekt. Lehetne 6 fős party is nyugodtan.

    Városok:
    A városok szépen ki vannak dolgozva, viszont egy nagy hibájuk van: rengeteget kell ingázni a különböző Vendorok és NPC-k között. Annyira messze el van rakva olykor a kovács vagy akár az Alchemist is, hogy érthetetlen.

    PVP:
    Őszinte leszek, ezt olyan mélyre menően nem tesztelgettem, de csodát itt sem kell várni. Annyira érezhetőek a balance problémák, hogy esélytelen 1-1 karakter a másikkal szemben.
    Van két PVP zóna: Kehjistan és Dry Steppes. Itt konkrétan ha kimész a városból és valaki úgy dönt hogy megtámad, akkor menekülni nehéz lesz. Önszántamból sose támadtam meg más játékosokat, azt se tudtam hogy kell egyébként. Druidával voltam ott egész nagy szinten már, csináltam a Whisperses questeket, elment mellettem egy Rouge, majd visszafordult, láttam hogy vérdíj van a fejemen, elkezdett lőni, de éppen leszedtem a Shieldjét, aztán szörnyethaltam.
    A Ranged karaktereknek gusztustalan sebzésük van, többet Critelnek, gyorsabban is lőnek. Szóval bármilyen közelharci karakterrél nehéz úgy blokkolni őket, vagy akár Stun-olni.
    Egyébként a PVP zónákban szét vannak szórva Altar-ok, ahová a mobokból összegyűjtött cuccot kell elvinni és ott átalakítani (elfelejtettem már a nevét). Az a lényeg, hogy amit visszakapsz, abból a PVP zónás Vendoroktól lehet venni különféle dolgokat. De rengeteget kell összeszedni, mert drágák az itemek.
    Van PVP Boss is, Khazra Abomination. Eléggé kemény, különösebb Lootot nem ad. Mivel ez is Whisperses Questnek számít, ezért kapunk 5 pontot érte.

    Karakter generálás, Karakterek és Skillek:
    A karakter generálásnál lehet választani 4 fejformát női és férfi karaktereknél egyaránt. Van többféle haj, arcszőrzet, nőknél szemöldök variációk. Akkor vannak sminkek, szemfestékek, rengeteg bőrszín variáció (itt megjegyezném, hogy némelyik barna árnyalat a karakteren inkább zöldesen mutat. Ezen lehetne finomhangolni.). Vannak fülbevalók, orrpiercingek, testfestékek, hajszínt és szemszínt is lehet többfélét választani. Egyetlen egy bajom van csupán, hogy nincs betéve egy csúszka, amin mondjuk lehetne szabályozni a Karakternek a testsúlyát. Engem iszonyatosan zavar a Druidának a dagadt testalkata. Apropó hajszín, pl a Druidánál amilyet választasz, hasonló árnyalatú lesz a Werewolf/Werebear, ez mondjuk tetszik.
    Amúgy lehet lesz még betéve többféle haj vagy arcszőrzet, mert kevésnek éreztem.

    A karakterekre csak röviden térnék ki, mindegyikkel játszottam. A druidával valahol 86-os szintnél jártam. Mivel ez volt a kedvenc karakterem D2-ben így azért van bőven fájó pont vele kapcsolatban. Egyik amit írtam is, hogy egyáltalán nem tetszik a dizájnja, én nem akarok dagadt karakterrel játszani. Akkor, 4 fő skillcsoportja van: Lightning/Storm, Earth, Shapeshifting és Companion. A Lightning skillek között van pár régi Hurricane, Tornado, Cyclone Armor. Az Earth skillek számomra kicsit érdekesek, nem szívesen használnám őket jelenlegi formájukban, mondjuk a Boulder az egész táp. A Shapeshifting skillek között is vannak ismerős Skillek, nem térnék ki mindre, összességében nem rosszak. Az idézgetős Companion skillekkel kapcsolatban nagy a hiányérzet viszont. Aktív és passzív képességük is van. Sajnos csak 3 Companiont lehet idézni, pontosabban itt nem is kell idézni, mert maguktól megjelennek, ha az adott Skillt beteszed a Skillbar-ra. Vine Creeper, Dire Wolf (alapból 2) és a Ravens. Ezek közül a Vine Creeper ami igazán táp, a farkasok alig sebeznek és kevésnek találtam a 2 farkast, mondjuk idővel Legendary és Unique item képességekkel kicsit lehet buffolni őket (pl lehet 3 is és az alakjuk sem Dire wolf hanem Werewolf lesz, plusz Lightning sebzésük lesz). A Ravens skill az szintén csalódás, mivel a Ravenek nem repkednek körülöttem, hanem passzívban, 5 mp-ként lejönnek az égből és úgy támadják a mobokat. Mi az hogy nem láthatom fixen őket? Vicc. Akkor hiányolom a Summon Grizzly illetve a Spirit companion skilleket is. Érthetetlen, hogy miért maradtak ki. (Az egyetlen logikus magyarázat az, hogy eröltetik a Diablo 3-as Skillbar használatot tehát 2+4 skill amit használni lehet. Az a baj ezzel, hogy ezzel annyira le van korlátozva minden karakter így, hiába mondják azt a fejlesztők, hogy nem akarják azt, hogy sok gombot kelljen nyomkodni, plusz a konzol port miatt, de akkor is buta az egész. Hiányolom a Fire skilleket is.

    Barbár:
    50-es szintig húztam a Paragon miatt, hogy megnézzem miket kap. Az egyik fő újítás vele kapcsolatban, hogy lehet nála többféle fegyver és lényegében Skillfüggő, hogy mikor melyik fegyvert használja. Bludgeoning skillek közé tartozik a Hammer of the Ancients, itt kétkezes Axe vagy Mace van használatban. Akkor vannak a Slashing skillek (Whirlwind, Rend) itt pedig használhatunk kétkezes kardokat illetve két egykezes fegyvereket is. Amúgy az adott skillnél jelzi is, hogy mely fegyverekkel használhatóak. Az egér középső gombját megnyomva lehet váltogatni, hogy mely fegyvert akarod a Skillhez rendelni. Vannak új skilljei de pár régit kivettek, pl.: Earthquake. Amúgy szinte egy az egyben a Diablo 3-as barbár koppintása.

    Sorcoress:
    Szintén 50-ig húztam. Hát ez az egyetlen karakter, amiben különösebb hibát nem találtam. Cold, Fire és Lightning skilljei vannak, melyek közül a Lightning skillek sajnos elég gyengék, de ez minden karakternél így van.
    Amúgy az alap skillekkel operál, mint a D2-ben is + van pár új. Elég kemény sebzést is tol velük.

    Nekromanta:
    Szomorú, da ez a karakter (számomra) egy igazi mellélövés. Imádtam a Diablo 2-ben, a D3-ban el lett rontva, de itt még azt is bőven alulmúlja. Ez az egyik nagy hibája. A másik az, hogy alig van értelmes használható Skillje. Van a Book of the Dead amit Questből lehet megszerezni, itt lehet a csontvázakat, skeletal mage-eket és a gólemeket „testreszabni” illetve, ha mégsem akarod, hogy legyen bármiféle idézett lényed, akkor cserébe kapsz valami buffot. Szintén zavar, hogy nagyon kevés minion van, szeretnék újra csonti hadsereggel rohangálni…Tényleg annyira kevés Skillje van és inkább passzív skillekkel rakták tele érthetetlenül, hogy mindenki csak csontikkal meg gólemekkel mászkált. Komolyan nem értem a Blizzardot, hogy hangoztatják, milyen testreszabható és sokszínű lesz a játék, de ez csak részben igaz.
    Tényleg volt egy tökéletes alap, erre a lehető legszarabbra csinálták meg a Nekrót. Fel nem tudom fogni, hogy egyesek mégis mennyire élvezték. Amit szintén hiányolok, hogy nincsenek Poison skilljei sem..
    Egy komplett Rework kell ennek a karakternek, mert így ebben a formában biztos nem fogok játszani vele, pedig az egyik kedvencem lenne.

    Rogue:
    Erre már nem nagyon volt időm, egy keveset játszottam vele. Amit leginkább tapasztaltam, mikor valaki becsatlakozott egy Eventhez, hogy gusztustalan nagy sebzése van. Egy érthetetlen dolog vele kapcsolatban, hogy nincs Multishot, meg ha jól emlékszem akkor Strafe skillje sem… Íjász karakternél szerintem legalább a Multishot alapnak kellene, hogy legyen.

    Skillekről általánosan:
    Nem akarok nagyon belemenni, a lényeg az hogy az az érzése van az embernek, hogy a Blizzardnak fingja nincs mit is akar a skillekből kihozni. Egy katyvasz az egész. Az a baj, hogy vannak a Crowd Control effektek illetve Piosoned, vagy Vulerability , vagy Chilled/Frozen hatások. Vannak skillek amik ezeket előidézik, de vannak olyan skillek, amiknek a bónuszai azt adják, hogy nagyobbat sebzel ezekre a mobokra. Ez önmagában oké, de ezek a Skillek annyira szét vannak bontva karaktereken belül is, hogy namég. Egyszerűen nem fogsz/tudsz annyi skillt használni, egyrészt azért, mert vagy nem tetszik a skill maga, vagy csak simán gyenge. Tehát nem fogod tudni lefedni ezeket a hatásokat.
    A másik gond az, hogy bár szám szerint alig van eltérés Skill számban krakterenként a Diablo 3 és 4-es karakterek között (kb 25 az átlag, a Nekronál 18), de a 3-ban legalább a Rúnákkal sokkal több hatása volt a skilleknek, itt pedig van egy Upgraded verziója, majd után 2 passzív közül lehet választani Skillenként.
    Diablo 3-ban volt legalább 5-6 használható build is karakterenként, itt jó ha lesz 3 fejenként. Megint oda lyukadunk ki, hogy mindenki ugyanazokkal a buildekkel fog rohangálni, szintén megölve a változatosságot. Oké lesznek amolyan hibrid buildek is, de jelen állapotban elég Useless mind.
    Én abban bíztam, hogy több képességet beraknak a karaktereknek, kb, mint PoE-ban, van egy csomó használható és jól kinéző build is. Tényleg nagy elvárás ez manapság?
    Nem értem miért kellett egyes karaktereket kiherélni, főleg ha korábban volt egy nagyon jó alapjuk.
    Az Ultimate skillek 85%-ban használhatatlan gyenge szarok és ráadásul sok a Cooldown rajtuk.
    Szintén érthetetlen ez is, hogy rengeteg skillt teleraktak Cooldown-nal, de tényleg némelyikre irreálisan sokat kell várni. Eleve ez a CD rendszer egy szar, legyen nagyobb Resource költsége egy skillnek, de hadd használjam már akkor, mikor én akarom.
    Szóval vérzik a játék bőven, de ezt nem lehet csak arra fogni, hogy Béta, mert ez nem annak köszönhető, hanem a totális ötlettelenségnek. Eleve tudják, hogy milyen szar fogadtatása volt a Diablo 3-nak és tudják azt is, hogy mire panaszkodnak a játékosok, erre képesek voltak szinte mindent onnan átemelni ami szar. Egy vicc komolyan. És az a baj, hogy szinte alig fog változni valami, mert a Blizzardnak meggyőződése, hogy amit csinálnak az jó. De legalább vonnának be nagyobb streamereket, játékosokat a fejlesztésbe. Ahogy egyre több infó lát napvilágot, úgy lehet egyre több negatív visszhanggal találkozni, és sokkal többen vannak azok, akiknek nem tetszik jelenlegi formájában a játék és teljes joggal. Az iszonyú drága árról nem is beszélve.
    Még annyit, hogy alapvetően a Skill fa nem mutatna rosszul, csak az a zavaró, hogy nem tudod egyben megtekinteni, mindig egérrel kell húzogatni, hogy lásd melyik pontra akarsz adni. Számmal mutatja a következő Skill csoportnál, hogy mennyi szint kell még hozzá. Amúgy ez is Diablo 3-ból lett átemelve, csak itt ugye már Skill fába lettek csoportosítva.
    A pontokat lehet refundolni, eleinte olcsón, de a vége felé több millió aranyba is kerülhet.
    Skillpontokat 50-es szintig lehet osztogatni, plusz még az a pár pont jár amiket felfedezés közben kapunk.

    Paragon rendszer és Paragon Board:
    Na erre azt tudom mondani, hogy nagyon jól ki lett találva. Bár a bemutató videókból nem jött át, de szerintem egész ötletes lett és kis időt rászánva teljesen meg lehet érteni a Paragon Boardokat is.
    A Paragon pontokat 50-es szint után lehet gyűjteni. Az XP bar fel lesz osztva ezután negyedekre, és minden ilyen után kapunk 1 Paragon pontot, amit értelemszerűen a Paragon Boardon kell elnyomni.
    Összesen 200 pontot lehet összegyűjteni, plusz még ha a nagy területeket teljesen felfedeztük, akkor az utolsó jutalom +4 Paragon pont területenként, tehát +20 pont. A Paragon Boardokon, mindig van egy Legendary node, néhány Rare és mellettük a Magic node-ok + 1 socket, ahová az úgynevezett „Glyph”-eket kell betenni. Ezek a Glyphek adnak valami bónuszt, Socketbe belerakva pedig erősíti a tartományon belüli Rare/Magic node-okat. Ez amolyan PoE koppintás. Csak 2-3 Glyphet érdemes használni, amik az általad használt Buildhez passzolnak. Karakterenként van az alap Paragon Board amin elindulunk, és a széléhez elérve kapcsolhatunk hozzá újabb táblát. Összesen +8 tábla van, amiből 1-2-t érdemes használni, hisz ezek elegendőek a Buildhez, plusz az összes többit nem is lehetne teljesen kirakni. Természetesen meg lehet nézni, hogy melyik tábla miket ad anélkül, hogy fel kellene oldani őket, plusz ha csatlakoztatod, lehet forgatni is, hogy ami fontos Node, azt hamarabb el tudd érni. Tényleg nem tudok belekötni, szerencsére itt tényleg jól megoldották, kis odafigyeléssel meg lehet érteni, na meg nincs Endless paragon pont. Nem lehet eltápolni egy karaktert mint a Diablo 3-ban.

    Attributes:
    4 db van, Strength, Dexterity, Intelligence és WIllpower. Ezek már nem a megszokott módon működnek, mint ezelőtt. Teljesen mást adnak. Automatikusan osztja el a játék, mikor szintet lépünk.
    Egyedül Paragon pontokat tudunk elosztani rájuk. Kell is, mert némelyik Bónuszt csak akkor kapjuk meg, ha teljesítjük a feltételeket. pl.: legyen 260 Dexterity összesen.

    Itemek, Materialok, Gemek, Potion rendszer, Elixirek és Scrollok:

    Az Itemizáció szintén azon dolgok közzé tartozik, ami borzalmasan lett kivitelezve.
    Eleve maga a játék tele van felesleges statokkal mint pl Overpower chance, Owerpower Damage, Lucky Hit és chance, és még pár dolog amikre már nem emlékszem. Attack Speed Crit hit Chance és Crit Damage szintén megmaradtak. (itt visszakanyarodnék a Skillekhez, azon belül is a passzívokhoz, ahol ezeket a felesleges statokat is buffolni kell, hogy egy Támadó skillnek meglegyen a Maximális hatása., Tényleg érthetetlen.) Nincs Smart Loot, tehát nem lesz tökéletes rollod azonnal, ami még okés is, hisz folyamatosan játszanod kell, hogy találj valami jót. Végül is minden szinten találsz egy Upgradet, mert ugye a szörnyek szintje a miénkkel együtt nő és az itemek is amik esnek szintén azonos szintűek lesznek. Item power van, amiket lehet upgradelni a kovácsnál, de őszinte leszek, semmi extra hatást nem vettem észre.
    Van Normal, Sacred és Ancestral item mindegyikből (normal, magic, rare, legenary és unique), de ez nem ugyanaz mint a Diablo 3-ban az Ancient itemek amik ugye Legendaryként eshetnek csak.
    Ezeknél az Item Power nagyobb, ezáltal a Prefix Rollok is magasabbak. Pl.: Amuletnél nagyobb All Resist vagy 2 másik Resist. Vagy mondjuk a fegyverek sebzése vagy a páncélok védelme is nagyobb. A Sacred itemek Nightmaren már eshetnek 50-es szint felett, az Ancestral itemek pedig ha jól emlékszem, akkor csak Tormenten 80-as szinttől. Ha úgy vesszük ez majdnem olyan, mint Diablo 2-ben a Normal, Exceptional és Elit itemek.
    Inventoryban két item összehasonlításánál azt is mutatja, hogy milyen affixeket vagy Prefixeket bukunk, ez mondjuk jobb átláthatóság miatt fontos.
    Még annyi érdekesség, amit nem értettem, hogy vannak olyan fegyverek, amiket nem minden karakter tud használni. És itt most nem a kaszt specifikus fegyverekre gondolok, hanem pl. a druidával nem használhattam sword-öt, csak axe-t vagy mace-t. Nem láttam a logikát ebben, mert semmiféle bónuszom (Attack Speed) nem járt volna vele.
    A Legendary itemek picivel jobb statokkal rendelkeznek, mint a Rare itemek. Ezeken nincs fix Legendary power (Aspect), random, hogy mi van rajtuk. Annyi a különbség, hogy az Aspect hatása 50 és 100 %-al erősebb Amuleten illetve kétkezes fegyveren. Egykezesen azt hiszem 75%
    Ezeket az Aspecteket ugye lehet cserélni más Legendary itemek Aspectjeivel, viszont a Rare itemekre, csak a Dungeon-ökből kaptott Aspecteket (Power of Codex) lehet craftolni. Sacred és Ancestral itemek Aspectjeit csak hasonló tulajdonságú Aspectekkel lehet cserélni. Tehát a Sacred Aspect nem jó Ancestral itemhez.

    Materialokból rengeteg van, amiket itemek összetörésével a kovácsnál, ládákból, vagy a térképen barangolva különféle növényekre kattintva potyognak. Vannak egész ritkák is, pl Forgotten Soul, amiket Helltide Eventből lehet szerezni és azt se fixen.

    Gemek a szokásosak, viszont ezek is kis átdolgozásra szorulnak, mert maximum kettőt-hármat van értelme használni, a többi gem haszontalan statokat ad.
    A Health Potik itt úgy vannak megoldva, hogy szintén a mobokból eshetnek, van egy Maximum, hogy mennyi lehet nálunk, amihez plusz slotot adhatnak a Pants itemek, illetve a felfedezési szinteket elérve onnan is kapunk +5-öt.
    A Potit NPC-nél lehet Upgradelni 10 szintenként.

    Az Elixírek különböző buffokat adnak, melyek hatása fél óra. PVP zónákon vannak ilyen varázspálca szerű cuccok, amik adnak buffot és debuffot is egyszerre, mondjuk olyat, hogy a játékosokkal szemben nagyobb lesz a defense, viszont a mobok nagyobbat sebeznek ránk.

    Scrollokból olyanok vannak, hogy ha a térképet megnyitod egy Dungeon végén és a bejáratra kattintasz, akkor visszateleportál oda. Van olyan ami egy party membert teleportál oda a saját helyzetedhez. Van egy harmadik is, de arra nem emlékszem már, hogy mit is csinál. Ilyen tekercsek amúgy bárhol eshetnek.

    Nehézségi szintek:

    5 szint van: Normal, Veteran, Nightmare (Lvl 50-től), Hell (Lvl 70-től) és Torment (Lvl 80-tól). Itt a Tormentnek nincsenek fokozatai, viszont a Nightmare Dungeonhöz használt Sigilek Tier 100-ig vannak maximalizálva. Az NPC-nél fel vannak osztva ötössével és tízessével, hogy milyen Sigileket szeretnél kraftolni. Ancestral itemek csak Tormenten eshetnek. A nehézségi szintek jól vannak eltalálva, mert tényleg van kihívás. Bár gondolom fullos builddel nem lesz gond magasabb szinteken sem.
    Amúgy a nehézségi szinteket feloldani nem elég egy bizonyos szint elérése, hanem vannak nagyobb Dungeon-ök amik pont erre vannak kitalálva, teljesíteni kell a feladatokat majd a végén a Boss-t megölni. Ha ez megvan, akkor a fővárosban Kyovashadban van egy nagy szobor, arra kattintva változtathatjuk a nehézségi szinteket, és írja is, hogy milyen buffokat/debuffokat (amik ugye a szokásos resist csökkentést jelentik) kapunk.

    Mobok, Bossok:

    Viszonylag sok és különféle szörny van a játékban. Vannak ismerősek a Diablo 2-3-ból egyaránt. Egy mob csoportnak pl a Fallaneknek vannak olyan változatai, amik nagyobbak, másképp támadnak, szívósabbak. De ugyanez a Khazráknál is. Az Elitek is ezek közül kerülnek ki. Amúgy területenként ugyanezek a mobok vannak, csak épp más képességekkel felruházva. Színbeli eltérés is van. Pl a szellemeknél vannak olyanok amik egy vonalban lestunnolnak, de ugyanezek a mobok egy másik területen pl megsoroznak nyíllal. Vagy épp Poison sebzésük lesz.
    A szívósabb mobokat a térkép is jelzi vagy piros ponttal, vagy különféle ikonokkal attól függően, hogy milyen típusúak. Champion, Unique, Elit, Boss.
    A képességeik is elég kemények tudnak lenni, némelyik a Diablo 3-ból ismert.
    Voltak Dungeon-ök amikben feltűnt Butcher is. Kis szinten lehetetlen megölni, cserébe ő annál inkább picsánkúr. Később már nincs gond, viszont semmi egyedi dolgot nem dob.

    Pár apróság még:

    Sok Vendor/NPC van amiknek megvan a maguk szerepe, hogy miket lehet csinálni náluk.
    A Diablo 3-ban lévő Kadalának is van egy mása a 4-ben, itt viszont nem Blood shardokért lehet vásárolni, hanem „Obol”-okért, amik Eventes ládákból esnek, nehézségi szinttől függően, hogy mennyi. 1000 a maximum, ami nálunk lehet. Találkoztam olyan Vendorokkal is, akik random tűntek fel a városon kívül. Sosem voltak fix helyen.

    A Magic Find mint stat itt nem létezik, Gold Find viszont van.

    Set itemek egyelőre nem voltak a Bétában, viszont biztosan lesznek a teljes játékban.

    Rúnaszavak sincsenek, sem pedig rúnák. Bár olvastam Youtube kommenteknél, hogy elvileg lesznek, csak még dolgoznak rajta. Nyilván fog is sok minden változni még, de én akkor is furcsáltam, hogy 1-2 Socket lehet az itemekben maximum. Eleve az Inventoryban is annyira kicsik az Itemek, hogy nem férne el bennük több Socket.

    Inventoryban van 4 fül, az egyikbe a talált itemek kerülnek, a másodikban A Scrollok és Sigilek találhatóak, a harmadikban az Aspectek vannak, amiket a Legendary itemekről szedtünk le a negyedik fül pedig a Quest itemeknek van. A Ládában 4 plusz fület lehet venni goldért cserébe.

    Goblin is van a játékban, de eddig csak egy sima Treasure goblinnal találkoztam. Hogy lesznek-e még más goblinok, azt nem tudom.

    Úúúú és még egy fontos érdekesség: itt szintén csak azokkal játszhatunk együtt, akik ugyanolyan nehézségi szinten vannak. Viszont, ha köztem és egy másik játékos közt van mondjuk 10 szint különbség, akkor nem lehet boostolni, mivel hiába játszunk partyban, a játék úgy generálja hogy mindenkinek a saját magával azonos szintű mobokkal harcol. Tehát megszűnt a LVL Boosting.

    Hát nagyjából minden témát és elemet érintettem, ha valakinek van kérdése azt várom.

    Na de még egy végszó:

    Nem akarom megint hosszan kifejteni, mert mindent leírtam, hogy mi az ami szerintem (viszont olvasva in-game chatet illetve most már a nyilvános infóknak hála) illetve sokak véleménye alapján is egyértelműen hiba lehet a játékban.
    A lényeg, hogy nem lenne ez rossz játék, ha ötletesebben álltak volna neki, illetve tényleg a rajongókra hallgatva, olyanokat tettek volna bele és olyan formában, amik valóban hosszú távra élvezetessé tennék. Tényleg sokszor csak alap dolgokról lenne szó. Számomra amiket írtam, rengeteget vesznek el az élményből.
    Biztosan meg fogom venni és pár órát bele fogok tolni ebbe is, de jelen pillanatban azt érzem, hogy még a Diablo 3-nál is kevesebb fog belemenni, mert vehetjük úgy, hogy ez egy Diablo 3.5 sem mint Diablo 4 és ez szomorú. A Diablo 2-ből csak néhány érdemleges van benne.
    Nyilván nem lehet mindenkinek megfelelni, én sem várom el hogy full ugyanolyan legyen mint a D2, de ami egyszer tökéletesen meg van oldva (itemizáció, rúnák, rúnaszavak), azokat nyugodtan átemelhették volna. A karakter újítások is mellémentek főleg a Necronál. De majdnem mindegyiknél van valami hiányérzetem.
    A másik, hogy tényleg a testreszabhatóságot hirdetik, holott fontos elemekből, pont az hiányzik. Kevés skill, ezáltal kevés build variáció.
    Bízom benne, hogy a következő Bétáig sok mindenen fognak változtatni.

    Aki azon gondolkodik, hogy előrendelje/megvegye, a fentieket vegye figyelembe.
    Ha valaki szereti most is a Diablo 3-at és gyakran előveszi, az nem hiszem, hogy csalódni fog. A Diablo 2 fanok, viszont annál nagyobbat koppannak. :(