• Dodo55
    #78117
    Elnézést akkor, valószínűleg igazatok van, az keverhetett meg, hogy akkoriban ugye a dollár sokkal kedvezőbb volt az eurohoz képest és abban volt szokás vásárolni.

    Mondjuk ettől függetlenül nem gond, hogy kiverte az embereknél a biztosítékot az árazás (a hivatalos fórum is ezzel van most tele), mert a gazdasági és politikai döntések / trendek úgy 60-80%-ban a közhangulaton múlnak, csak a maradék 20-40% súllyal esik bele reáltényező. Tehát ha már pedig megfizethető PC Gaminget szeretnének az emberek, sőt a hidegháborús energiaárakat kompenzálandó most a korábbinál is kedvezőbb árakra van igény, akkor ha elég nagy a felháborodás, akkor vagy engednek ennek a cégek, vagy szépen elsodorja őket majd a népharag.

    Egy a lényeg, nem kell fejet hajtani, nem kell elhinni semmiféle kifogást, és legfőképp nem szabad kételkedni az emberek összefogásának erejében, mert azon az aranyszabályon semmi sem változtat, hogy minden annyit ér, amennyit hajlandóak vagyunk érte fizetni. Oda kell állni és megfogni mások kezét is, hogy ha fanatikus akkor is várjon egy picit és ne legyen hajlandó ilyen árat kifizetni, mert a PC Gaming koporsójába asszisztál vele szöget verni... Amúgy a hardvereknél is nagy gáz lehet ugyanebből ha nem lesznek újra tömegesen zsebpénzért megfizethető mainstream szériák, mert a gyártási folyamatok / fejlesztési ciklusok nélkülözhetetlen része az ezekből nagyon hatékonyan és kellően gyorsan visszakapható tömeges feedback. Enélkül el kell felejteni, hogy évente új generációkat tudnak majd piacra dobni és az meg nagyon nem lesz majd jó a gyártóknak sem, ha nem hogy kevés az eladás, hanem még elavultságra hivatkozva sem tudnak több példányt eladni, hiszen nem fognak tudni majd kellően gyorsan a piaci igényekkel összecsengő érdemi előrelépéseket felmutatni.

    Egyszerűen be kell látni, hogy a fogyasztói társadalomra épített gazdaság nem működőképes a fogyasztók egészséges vásárlóereje nélkül, nekünk pedig ha már viseljük ennek a negatív oldalait, akkor foggal-körömmel harcolni kell az egyetlen pozitív hozadékáért, a könnyen megfizethető, gyorsan hozzáférhető és bőséges kínálat megtartásáért. És ez a 70 USD/EUR szint tökéletes pillanat akkor már, hogy megmutassuk mi történik ha a lélektani határokat nem tartják tiszteletben. Ki kell akkor egyenesen már az említett 40-es szintet kényszeríteni, már csak azért is, hogy az elmúlt évek pay-to-win őrületeiért is kellő megtorlásban részesüljenek az ebből halálra gazdagodott kiadók és tudják már meg végre, hogy hol a helyük.
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2022.12.11. 17:41:39