• Dodo55
    #78114
    Azért annyira nem, a Diablo sorozat eddigi részei/kiegészítői emlékeim szerint Standard Edition esetén 30-40 euroért mentek.
    60 euro a kisgyerek/konzolparasztlehúzós EA felé volt max divat, esetleg még a CoD szériánál, de ezeket ugye elvből warezolta inkább pont emiatt akinek csak volt némi tartása.

    Nem játék ez tényleg, a pénzért meg szokás dolgozni és aki rontja az értékét ilyen áremelésekkel, azt pedig egy egészséges társadalom kiközösíti. Menj el most egy nagyáruházba, heti szinten látni olyan jeleneteket amikor az emberek az újabbnál újabb áremelkedésekkel szembesülve szó szerint dühösen hajigálják vissza a polcra az élelmiszereket.

    És kamu, hogy ennyit emelkedtek volna a beszerzési/előállítási költségek, mert sem az élelmiszeriparban dolgozók nem kapnak 3x-os fizetést év elejéhez képest, sem pedig az energiáért sok helyen nem fizetnek annyival többet, mert hosszútávú versenypiaci szerződések vannak, a munkahelyemen pl. nekünk is 2023 végéig 60Ft/KWh-ban van maximalizálva a villamosenergiavételezési ár! Egyszerűen meg akarják most sokan lovagolni a világvége hangulatot és pofátlanabbnál pofátlanabb árréseket alkalmaznak, ami persze aztán végül sajnos tényleg megemel majd minden költséget... De közel sincs akkora baj kínálati oldalon, mint pl. a chiphiány/covid idején, azt akkor mégsem volt ekkora általános infláció a világon (mert akkor tényleg voltak bajok, elsősorban nemzetközi logisztika állt be, lehetetlen szállítási idők alakultak ki, de az embereknek a megoldáson kellett dolgozniuk és nem értek rá a nyerészkedések mikéntjén agyalni)...