• PiszkosFred
    #77254
    > "Mondjuk engem nem annyira a grafikai felujitas csigazott volna fel, hanem inkabb a jatekmechanika mai szintre hozasa. Pl mindenkinek sajat loot, vagy automatikus penzfelvetel, esetleg uj unique cuccok. Igaz jatszak akkor a modokkal..."

    Hát oké, de akkor a D2-es még mai népes és aktív közössége biztos, hogy meglincseli őket, ezúttal ténylegesen, nem csak virtuálisan, mint amikor Chen rákérdezett a telefonra :)

    A Diablo 2 a gaming szent tehene. Komolyan, kevés játék van a Földön, amelyet ha csak egy picit is megváltoztatsz felújítás közben, már ott a kés torkodon. Még akkor is, ha esetleg QoL feature érkezik. Emlékszel, hogy szegény D3 - ami egyébként egész jól kikupálódott a végére -, mit kapott anno? És nem a csak a RMAH miatt, hanem azért, mert volt előtte egy D2, a D3 meg nem volt az. Bármennyire hülyén is hangzik. Aztán persze megszokta mindenki és most is annyian esnek neki, hoyg szezonok első heteiben csúcsidőben játszhatatlan (mondjuk a DDos támadások sem segítik a performancet, ez tény).

    Anno főiskolás éveim alatt istentelen sok időt öltünk a D2-be, de annyira, hogy az már-már a bulik és a vizsgák rovására ment, pedig mit is csináltunk? Nonstop vonatkoztunk Bhaal meg Cow runokat, orrvérzésig, hogy hátha esik végre az, amit akartunk, hogy aztán ha más porszívozta fel, akkor menjen a kufárkodás. Seggrészegen hajnalban persze a Trónterem előtt trashpack (főleg ha lájtingos volt a nyomorék) rendszerint megszopatott mindenkit, de nyomtuk mint a hülye. Ha nagyon meguntuk, akkor tartották pár hét szünetet, aztán folytattad. Aki fenn volt ircen, de nem csatlakozott be a játékba, az másnap megnézhette a kolis szobáját (értsd: annak romjait) :D Aztán persze elmúlt, de amíg tartott, arra mai napig emlékszünk.

    Az már más kérdés, hogy tegnap néztem pár perces alphatesztes videókat és valahogy megint az a helyzet, mint a gog-os játékaimmal. Máshogy él az emlékeimben és másként néz ki, ha megveszem és felrakom 20-30 évvel később. Picit furcsa volt kívülről látni a D2-t a videókon, de valahogy éreztem a hívó szavát - bármennyire ostobán hangzik ez most az élet B oldalát taposva.

    Szóval nem véletlen, hogy nem változtatnak, ez így klasszikus. És ha mégis változtatnak, azt is csak nagyon de nagyon óvatosan, több hónapos alfa tesztek alatt, időt hagyva a véleményekre való reagálásra.

    Az sem lett volna rossz ötlet, amit te irsz, kvázi D3-as szintre emelni a D2-t és a LoD-t, de akkor azt úgy kellett volna, mint a Tristram eventnél januárban, vagyis speciális pályaként behozni valahogy. Azt elfogadta volna mindenki, duzzogva, de oké. Ha simán a mostani remaster jelenik meg így, mondom, lincselés :)

    (tegnap facebookon rákérdeztem pár régi cimboránál, hogy mik a tervek és szinte mindenkinél ott virít a "zöld felirat" az inaktív install alatt)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.04.10. 14:36:08