• SLICK
    Én pár hete láttam facebookon egy játékokkal foglalkozó oldalon egy videót (talán a Gameology-n, de nem vagyok benne teljesen biztos), hogy a Blizzard egy eddig be nem jelentett játékhoz (Diabloval kapcsolták össze) keres designereket meg még valami más posztra szintén embereket. És ezt levezették, hogy vagy a Diablo 3-al csinálnak valamit vagy egy MMO lesz belőle vagy esetleg egy 4. rész vagy talán egy teljesen új Diablo játék lesz-e belőle.
    Hát nem tudom. Én több 1000 órát toltam eddig a 3. részbe, de tényleg a folyamatos javítgatások ellenére sem érzem azt az igazán átütő erőt a játékban. Számomra már kihunyt a szikra, hogy újra elővegyem. Igaz ilyen-olyan okok miatt már időm se úgy van játszani.
    Viszont én azt gondolom, hogy vagy egy 4. rész vagy egy teljesen új Diablo játék készülhet a háttérben. MMO szerintem nem lesz belőle a WoW miatt. A 3. részhez meg szerintem azért nem csinálnak már semmit, mert ahhoz túlzottan nagy újítás kellene, így valószínűleg csinálnak egy teljesen új rendszert ami még is csak reálisabbnak tűnik.
    Én személy szerint jobban örülnék, hogy komolyabb hangvételű résznek mind történet, mind pedig játékrendszer tekintetében, több személyreszabhatósággal. Értem ez alatt pl a Skill rendszert. Szerintem a D3 egyik legnagyobb gyengesége, hogy minden szezonban egyetlen egy olyan build van kasztonként, amivel Top Leaderboardban szerepelhetsz. Ez egy szar. Számomra 0 élvezeti faktort nyújt, sőt lehet, hogy az adott build nem is tetszik nekem, ezáltal a kedvem sem jön meg hozzá, hogy játsszak. Jobban örülnék egy kiterjedtebb Skill Treenek, ahol Te magad választod ki, mely Skilleket akarod használni, milyen Elementekkel, + az adot skillekhez lehetne gyűjteni mondjuk Charmokat, vagy bármi in-game dolgot, amivel bosstolhatsz rajta persze egy bizonyos szintig, hogy ne legyen túl nagy gond a Balance-szal.
    Így teljesen csak rajtam múlna, hogy mit és hogyan használok.
    Plusz élvezetet nyújtana, ha kicsit a karakterek külseje is testreszabhatóbb lenne. Az hogy ez már nem Diablos elem vagy nem ilyen a Diablo szerintem nem lényeges. A kaszt a lényeg, az meg senkit nem zavar, hogy miként néz ki. Ugyanígy vagyok az in-game itemekkel és setekkel is. Erre is ki lehetne találni valamit, hogy az általam használt build boostolásához szükséges statokkal ruházhassam fel akár egy Cube segítségével, vagy bármi más módon...
    Olyan kurva jól meg lehetne csinálni, csak kicsit el kellene rugaszkodni ettől a Casual világtól. Aki akarja az úgy is meg fogja venni és nyilván egy összetettebb játéknak még lehet nagyobb sikere is lenne. Hiszen ott vannak a stremerek, ennél nagyobb ingyen reklámot meg el se lehetne képzelni. Rengeteg felhasználóhoz eljutna a híre, hogy milyen a játék...
    Na de talán egy más univerzumban álmodozok ilyenről :D