Hivatalos weboldal
Diablo tematikájú merchandise cuccok
Diablo IV: Vessel of Hatred beszerzése
Diablo IV: Vessel of Hatred megjelenés: 2024. október 08.
Diablo Immortal (Android / Apple iOS / PC) - MÁR ELÉRHETŐ!
-
mkfdd #70761 Én nem értem miért mondjátok hogy a blizzard nem hallgat a visszajelzésekre. Szinte a kieg 90%-a játékosok visszajelzései alapján lett összeollózva.
- panaszkodtak az atmoszférára -> csináltak egy a többinél darkosabb act-et
- panaszkodtak a storyra és a komolyan vehetetlen főbossokra (Azmodan minden sarkon elmondja a tervét) -> csináltak egy titokzatos főgonoszt, aki csak azért jelenik meg hogy a fülünkbe suttogja hogy megdöglünk
- random dungeon ötlete játékosoktól jött
- legendaryk érződjenek legendarynak/legyen nagyobb build diverzitás -> build-változtató legek (két legyet egy csapásra) mondjuk nem mindegyik érződik még tényleg legendarynak úgyhogy ezen van még mit csiszolniuk de az irány az jó
- mindenki panaszkodott a story mód monotonitására -> adventure mode
- nincs progress 60 után -> paragon
- a többség 2.01 előtt panaszkodott az AH meglétére és a botrányosan szar loot rendszerre -> Kivették AH-t annak ellenére hogy ez így nekik bevételkiesés, és ennek megfelelően buffoták a dropot. Panaszkodtok hogy AH hiánya miatt hagyják abba sokan a játékot. Meg kell csak nézni hogy mennyien játszottak loot 2.0 előtt és után. Ha a régi AH és drop rendszerrel vágtunk volna neki a kiegnek, és nem is biztos hogy megvettem volna. F*sznak lett volna megint kedve ahhoz hogy minden patch után 1 hétig jöjjön a loot és utána a fél életem bele kelljen ölnöm a játékba hogy fejlődjön a karakter. Szerintem az AH-t kizárólag azok sírják vissza, akik RMAH-n próbáltak pénzt keresni. Senki másnak nem hiányzik.
- A BOA-n és a trade hiányán lehetne vitatkozni hogy mennyire hasznos, de a spammerek és 3rd party oldalak működését elég hatásosan kinyírta. Mondjuk elég szélsőséges a megvalósítás, ezen lehetne vitakozni. Biztos vagyok benne hogy csinálnak majd vmi korlátozott trade lehetőséget idővel (pl régóta friendlisten lévőkkel, bizonyos feltételekkel klántagokkal stb).
- játékosok nyomásárra jönnek a ladderek és a tiered riftek is (megintcsak játékosok ötlete volt)
Lehetne még sorolni bőven. Az meg hogy nem tartják a közvetlen kapcsolatot a játékosbázissal (nem chit-chatelnek mindenféle jött-ment baromságról a fórumokon) az érthető. Milliók játszanak a játékaikkal, nem tudnak olyan döntéseket hozni, ami egy játékosbázis egy rétegét nem ösztönözné felháborodásra, és meg kell gondolniuk hogy kommunikálnak mikor fansiteok egész hada cincálja ízekre minden egyes kék postot amit írnak.
Kisebb fejlesztők megtehetik hogy szinte teljesen bevonják a játékosokat a fejlesztés menetébe, de egy blizzard méretű cégnél ez ár szinte kivitelezhetetlen. Ezzel szemben a blizzard szerintem egyik éllovas visszajelzések figyelembe vételénél a nagyobb fejlesztők között. Csak hát ahol sok a játékos, sok a síró száj, és általános tendencia, hogy a hivatalos fórumokat azok látogatják főleg akiknek valami baja van (akinek nincs, az inkább játszik a játékkal), és mivel folyton sírással van tele a hivatalos fórum, azt hiszik hogy a többség velük ért egyet.
Ha úgy gondoljátok hogy a fejlesztés rossz irányba halad, csak meg kell nézni hogy mennyien játszottak 1.08 vége felé, és mennyi az aktív játékos most. Én ne akarom feltétel nélkül védeni blizzardot mert bőven van még csiszolniuk a dolgokon, de amikor nekem annyi bajom van egy játékkal mint pl sokatoknak itt, egyszerűen fogom magam és szépen csenben lelépek zöldebb mezőkre. Teljesne telített a játékpiac. Feleslegesen minek kínozzam magam valamivel, ami nem tetszik.