Hivatalos weboldal
Diablo tematikájú merchandise cuccok
Diablo IV: Vessel of Hatred beszerzése
Diablo IV: Vessel of Hatred megjelenés: 2024. október 08.
Diablo Immortal (Android / Apple iOS / PC) - MÁR ELÉRHETŐ!
-
cleric #64050 Én nagyon sokat filóztam a karakter felépítésén kezdettől fogva. Azt gondolom, hogy három alapvető terület határozza meg a sikeres működést.
1. EGYENSÚLY
A topicban volt egy kartárs, aki rácsodálkozott a 3000+ dexterity-vel a 30k-s DPS-ére. Teljesen nyilvánvaló, hogy a main stat nem elég. Elég sokat kísérleteztem, és úgy tapasztaltam a gyakorlatban, hogy az egyes statok ÖSSZHANGJA többet számít, mint a valamelyik statra kihegyezett build. Mondok példát a DH-m alapján (messze nem tökéletes, de nagyok szeretek vele játszani):
Armor/All resistance: 5000 armor mellé 8-10% allres (400-500). Nekem sajnos 350 körül van még.
CHC/CHD: 50% CHC mellé 500 körüli CHD. Egy kicsit még ennek is alatta vagyok.
Main stat, attack speed , average damage és vitality : értelemszerűen a lehető legmagasabb.
A fentiek mellett nekem ez 220k DPS-t jelent 50k HP mellett.
És bizony hamar elkövetkezik az a pillanat, amikor csak EGYÜTT lehet már növelni az értékeket EGYETLEN itemen. Lehet persze áldozatot hozni, a prioritást mindenki egyénileg határozza meg, de bizonyos szint után szükséges, hogy mindenen legyen minden, méghozzá a lehető legtöbb. Ha nincs meg az egyensúly, nagyot sebző papírkari jön létre, vagy olyan, ami bírja a pofont, de egy örökkévalóságig reszeli az ellent. Ez a magyarázat arra, hogy miért kerülnek sokba azok az itemek, amiken 3 vagy 4 releváns stat is megtalálható.
2. SKILLEK ÉS GEAR
A passzívok segítségével lehet kicsit hangolni a lemaradt területeket (+DPS, +HP, vagy + ARMOR például). Itt szerencsétlen helyzetben vannak azok a classok, amikre kb. egyféle build alkalmazható, mert az nagyjából (ha nem teljesen) meg is határozza a passzívokat. A skillek ÉS a gear további opciókat rejt, például a Dead Man's Legacy Quiver-em +12 damage-et ad a Hungering Arrow-hoz, ami a primary attack-om. Ebből sokféle lehet.
3. JÁTÉKSTÍLUS
Ez aztán mindenkinél másféle lehet, és itt is komoly lehetőségek vannak. Megint csak egy példa: mikor egyedül játszottam többet, akkor sokat kite-oltam hátra az erősebb ellen elől. Ezért szándékosan nem volt pickup radiusom, hogy a health globe-okat ne vegyem fel, csak ha akarom. Visszafelé a Vaultot használtam a Trail of Cinders rúnával, hogy a tűzcsíkon az engem követők 300+-ot sebződjenek. Mostanában partiban játszom magas MP-n, így a life steal érdekében adott a Shadow Power/Gloom (+15% life steal 5 mp-ig, ezalatt -35% bejövő sebzés), de a nem általános Sentry/Guardian turret skill alkalmazom a tank karakterek sebzés csökkentésére (főleg übereknél). A life steal miatt nagyon sok discipline kell, ezért a gear-ben 4-es Natalya set van, 10+20 max disc-el. Sok DH rendelkezik nagyobb DPS-el, egy cimbim gear-jében olyan itemek vannak, amik +5-10k DPS-t jelentenének nekem, ha megbontanám a set-et. Ezt is mérlegelni kell, hogy megéri-e.
A lényeg, hogy a három területnek kell személyre szabva és összhangban lennie ahhoz, hogy élvezetes legyen a játék. Nyilván nem mondtam sok újdonságot sokaknak, de játék közben látok elég elvetemült karaktereket, akiknek a gazdája csodálkozik, hogy esik-kel.