• Wootan
    Saját vélemény, így a vita közepette :)

Kissé én is szkeptikus vagyok az előrejelzéssel kapcsolatban. 2014-ben lesz kieg? Csak 1 plusz kaszt? Akkor elég nagyot kell majd a Blizznek villantania, mert ha megint "5 évig" fejlesztenek, és a végeredmény olyan lesz mint az alap játék, akkor még nagyobb balhé lesz.

Tegnap megnéztem a 2008-as bejelentéskor kiadott 3 videót, és azt kell mondjam, azok sokkal diablósabbak voltak hangulatra, mint amilyen a kész játék lett.

Ott van a cinematic trailer, amiben mutatják az arreat krátert, a kiözönlő démon sereggel. Tyraelt, amint összetöri a worldstone-t, stb. Ezekkel a jelenetekkel ugyan mi lett? Mért nem rakták bele a végleges játékba?

A gameplay videó is érdekes és hangulatos volt. pl. Cain kimentése, vagy a háttérben mozgolódó szörny, amiből néha látni egy picit, és a kísérő katonák be vannak totál rezelve. Hova lettek ezek a hangulatos dolgok a 4 éves fejlesztés alatt?

A sztori sem lett valami húde erős. Legnagyobb hiba szerintem Cain megölése volt, főleg egy olyan semmitmondó "boss" által, mint Maghda. Ő a diabló játékok legbénább szereplője. Aztán az is eléggé lehangoló, hogy a fő boss-ok feszt elpofázzák mire készülnek.

Persze vannak jó dolgok is a kész játékban. Pl. nekem a világ ábrázolása nagyon tetszik. Szépek, és hangulatosak a helyszínek, csak a legtöbbje rövid és statikus. Az átvezető videók is jók, főleg az act1 utáni. Tetszenek a kasztok és a skilljeik.

Szóval volna mit csinálni ami azt illeti.
    Ha tökösek lennének, még azt is megléphetnék szerintem simán (gyanítom nem sokan tiltakoznának), hogy belenyúlnak utólag az alap játék sztorijába pl. maghdát kicserélnék valami keményebb (alakváltó) démonra. A zenéken is változtathatnának, mert kb. a new tristram, meg a justice számokon kívül semmi emlékezetes. A diablo 1 lazán űbereli ilyen téren, és a jó zenék nagyon tudják spanolni a hangulatot.

Szerintem ami kellene az új kiegbe:
    - Diablósabb hangulat
    - Új, ütős, hangulatos háttérzenék
    - Minimum egy új, meg egy visszatérő (paladin, nekró, druida) kaszt.
    - 2 hosszú act értelmes, izgalmas sztorival.
    - Sztori fő szálától elkülönülő mellék küldetések pl. követők sztorija
    - Több socketba rakható item (gem, rúna, jewel)
    - Talizmán rendszer
    - Több titkos pálya pl. szívesen látnám a katedrális alatt lévő kazamatákat/barlangokat újra a régi szörnyekkel
    - Új artisan
    - Értelmes, több fázisú boss harcok (számomra legalábbis lehangoló, hogy a nagy PRIME EVIL-t könnyebb volt leverni, mint 1-2 csóró miniboss packot...)
    - Elementál sebzés is bejöhetne -> ebből jönne a gemek átvariálása pl. ruby fegyverbe tűz sebzést adna, a mostani gemek helyét meg mondjuk átvennék a jewelek.
    - stb (ami még nem jutott eszembe)