• Zóanagyvarázsló
    Darkosítás terén még annyit, hogy nyuszik meg pillangók helyett mondjuk, felakasztott emberek már kapásból nagyot lendítenének (mint ahogy az elsőbe ofc).

Természetesen. De attól még, hogy a bemutatott részleteken ilyet nem láttunk, ezek még valószínűleg belekerülnek, ez a korábbi részekben is helyszínfüggő volt, na meg még nem is most fog elkészülni a játék. A nyulak és társaik attól még beleférnek, a D2-ben is voltak, és emelika k ontrasztot az egykor romlatlanabb világ képéra való utalással, valamint egy kis életet visznek a pályába.

A zenét megkátjuk, magas a léc, ami a játékmeent videóban volt tetszett, de nyilván nem mérhető a Tristamban (eddig?) felcsendülő szólamokhoz.

A fegyverek/páncélok/karakterek szerintem csak annyiban tűnhetnek WoW-osabbnak, hogy a modernebb grafikával jobban tetten érhető a rajzfilmes stílus, különös tekintettel a barbár karakter és Deckard Cain párbeszédére. Ettől eltekintve nekem első pillantásra - bevallom, nem elmeztem ki - legfeljebb olyan szintű alapelemkben tűntek fel hasonlóságok, mely alapján a legtöbb fantasy játékkal rokonítani lehetne. A szörnydizájnt a WoW-tól erősen elütőnek látom, és számomra a Diablo hangulatát nyújtják a régiek és újabbak egyaránt.

A bevilágítások kérdése abszolút ízlésfüggő, elfogadom, ha vlakainek nem tetszik a kékesebbb dungeon, de nekem bejön, és mivel számomra nem a szürke és a barna szín adta az előző részekben a hangulatot, nincsen ezzel semmi bajom. De mint írtam, az első részben is operáltak néha hasonlóval, igaz ott a padló színén keresztül változtatták meg a zsürkés képi világot, az eredmény viszont ugyanaz: változatosabb kinézetet akartak.

Összegezve nekem nem azzal bajom, ha vlakainek jelen formájában nem tetszik - mellesleg ezen a Blizzard saját erőből is változtatni fog még, de a rajongói vélemények megosztása attól még releváns gondolat. Ellenben a monokrómosítás nem ad választ az említett kifogásokra, így én nem is tartom szükségesnek, pláne nem a képeken mutatott mértékben.