• Daryl Hall
    Üdvözlök minden TR fant! Az én személyemben is egy rajongót ismerhettek meg. Szóval ahogy elnéztem a SG fórumait van jó pár TR fórum jó néhány TR rajongóval, szerintem jó helyen járok. A mostani kis írásomban a Crystal Dynamic játékait szeretném minősíteni. Csapjunk is a lovak közé, kezdjük a Legendel. Ha értékelnem kellene akkor valóban 10/8 rendkívül pörgös és akciódús lett ugyanakkor találtam kihívást is a játékban, egyébként a régebbi részekben is észrevehető volt, hogy a legelső részek koncepciójától már a Core Design is előszeretettel el tért a felfedezhető relikviák helyett, inkább akció központú lett a játék. Na már most én úgy érzem, hogy a CD-s fiúk, lányok az akció és a felfedezés varázsát próbálták egyensúlyba hozni 50-50%-ban. Korrekt kis történet, remek akció és nem túl nehéz, de a célnak igen csak megfelelő változatos és érdekes mászkálós részek. Lara baba szexibb lett, mint valaha új segítő társakat kapott Zipp és Alister személyében, az én szememben jól vizsgáztak a fejlesztők. Anniversaryra nem térnék ki különösképpen. Olvastam, hogy sokaknak milyen nehézségeket okozott a játék, hát nem tudom először is az 1996-os rész sokkal, de sokkal nehezebb volt, másfelől én a remaket 1 hét alatt sikeresen ki végeztem. Azért meglátszik hogy a mai játékos közönségnek a tűrés határa messze nem olyan jó mint a 10 évvel ezelőttié, valamint megsúgom, hogy az Anniversary-n a valódi első részhez képest rengeteget könnyítettek. Na, de visszaknyarodva a fórum valódi témájához Underworld. A Legendhez képest teljesen más hangulatú lett a játék ami nem baj, hisz a story is komolyabb irányba fordult. Azért a darkoss megvalósítás jelen esetünkben nagyon jól sült el a AoD-hoz képest. Második lépésként az irányítás sokkal könnyebb lett, Lara babára itt már valóban lehet csorgatni a nyálunkat akár egy húsvér ember, a grafikai fejlődés gyönyörű, a tájak, hangok terén maximálisan jól vizsgázotak a fejlesztők. A pörgösség megmaradt, az AI viszont butább lett a Legendhez képest vagy mondhatnám úgy is, hogy primitivebb lett. 2006-hoz képest 2 évet előre kellett volna fejlődni, nem pedig visszafelé. A pályák sokkal nagyobbak és életszerűbbek lettek az új akrobatikus mozdulat sor pedig rengeteget könnyít a játszhatóságon. Történet tekintetében sokkal többet vártam volna, a befejezés pedig khmm pofán vágott, na mindegy. Larának jobban szoktak állni a pozitiv végkifejletek. A játék időre nem lehet panaszom a mai játékok 90% 5-6 órás játékidővel rendkezik, ha a régi TR játékidejéhez akarnám hasonlítani az Underworldot akkor pofátlanul rövid. És végezetül a menürendszer ki*aszott idegesítő maradhatott volna a Legend, Anniversary menürendszere. Ja igen és hol marad a Crof Manor Traning pályája. Jogos volt a kritikusok részéről a 10/7, 70% és hasonló értékelések.