Cigányzene
  • Alexease
    #40
    Hogy a cigany es ciganyzene mennyire Magyar, az mar mas kerdes. Mindenhol vannak ciganyok. Bar a hiresebb cigany zeneszek "Magyarok":)

    Es egyaltalan mi a ciganyzene?! Valami sajat kulturalis, hagyomanyos, stb., vagy ami csak azzal kapcsolatos;)

    Ez most mi:
    - ha ilyen linket adok, valszeg a tobbsegnek talan tetszik (zene, eloadas, stb.): http://www.youtube.com/watch?v=wmoUZf2h3ec&feature=related

    - de ha ilyet, mar nem biztos hogy bejon: http://www.youtube.com/watch?v=RIZtcIn58H4&feature=related

    De teny, hogy a "ciganyzenet" nemzetkozileg elismerik. De mint olyan, a ciganyzene, elsosorban a cigany zeneszekhez kapcsolodik, mint eloadok, vagy a zene, zeneszerzes is az ovek, azt mar nem tudom?!:)

    De az is teny, hogy a zene itthoni azonnali megitelese, elsosorban a negativ tapasztalatok miatt van. Es nem is csodalom:) Altalaban senkit nem utalok, nem altalanositok, de en is ruhelem az utcan uvoltozo, kopkodo egyedeket. Persze, amit manapsag hallgatnak, valszeg eleg messze van a "zenetol" es az igenyestol;) De ugyanilyen messze van az Audiban ulos, "feher", kopasz, kigyurt, maffia, karomkodos, "RAP" szar is... Emberkent is ugyanolyan gusztrustalan, csak mas;)

    Talan ha lenne itt valaki a Zemenuveszetirol - ott sok cigany tanul - az talan tudna mondani valami ertelmeset is. Addig szerintem a "cigany" szonal mar elakad a dolog;D