• spedway
    Én úgy látom, hogy a cél az első filmmel az volt, hogy a nagyközönség számára be legyen mutatva, mi is az a Transformers: bazi nagy idegen robotok, akik a jó és a rossz táborba verődve zúzzák egymást a létezésük forrásáért a Földön. Ez az alaphelyzet. Az első film ezt mutatja be, úgy érzem a folytatások szolgálják majd jobban azt a fajta karakterbemutatást, amit itt sokan - a képregényekből kiindulva - hiányolnak. Másrészt egy több tucat részes képregényfolyamban nem nehéz bonyolult sztorit előadni, miközben egy 130 perces moziban, ahol először az egész koncepciót el kell adni, ez nem fér bele. A Batman Begins is marha lassan indult, az első 40 perc elég unalmas sztem, utána kezdődik a pörgés. A folytatásban már összetetteb a történet, hiszen van mire építkezni. Ráadásul a Batman "frencsájz" évtizedek óta mozivásznon van.

Harmadrészt: mindig ezt a kutyapisilős jelenetet hozzák fel, akik kritizálják a filmet, miközben az egészből mindössze fél perces jelenet. Nem értem hogy ez miért zavaró. Miközben szanaszét zúznak egy várost és kőkemény harc dúl a robotok között mindenhol, ez tényleg ekkora probléma?