1467
  • spedway
    Én úgy látom, hogy a cél az első filmmel az volt, hogy a nagyközönség számára be legyen mutatva, mi is az a Transformers: bazi nagy idegen robotok, akik a jó és a rossz táborba verődve zúzzák egymást a létezésük forrásáért a Földön. Ez az alaphelyzet. Az első film ezt mutatja be, úgy érzem a folytatások szolgálják majd jobban azt a fajta karakterbemutatást, amit itt sokan - a képregényekből kiindulva - hiányolnak. Másrészt egy több tucat részes képregényfolyamban nem nehéz bonyolult sztorit előadni, miközben egy 130 perces moziban, ahol először az egész koncepciót el kell adni, ez nem fér bele. A Batman Begins is marha lassan indult, az első 40 perc elég unalmas sztem, utána kezdődik a pörgés. A folytatásban már összetetteb a történet, hiszen van mire építkezni. Ráadásul a Batman "frencsájz" évtizedek óta mozivásznon van.

Harmadrészt: mindig ezt a kutyapisilős jelenetet hozzák fel, akik kritizálják a filmet, miközben az egészből mindössze fél perces jelenet. Nem értem hogy ez miért zavaró. Miközben szanaszét zúznak egy várost és kőkemény harc dúl a robotok között mindenhol, ez tényleg ekkora probléma?
  • Szolnokboy1
    én nem értem, milyen sztorit vártok egy olyan filmtől, ami gyökereiben fröccsöntött műanyag játék, illetve képregény alapján készült. böszme robotok csépelik egymást, ez a TF lényege.
  • viizo
    hogy ne menjünk messzire, ott van Bay-től 'A Sziget' 2005-ből

baromi látványos film, értelmes a sztori - ugyanezt megvalósítani nem is értem miért nem tudta a TF-ben
  • [NST]Cifu
    Nézzetek naívnak, de hiszek abban, hogy lehet látványos, normális történettel rendelkező filmet készíteni. Ilyen a 2008-as felhozatalban a Batman: Dark Knight például. A Transformers csak látványos volt.
  • immovable
    De a film nem csak annak a "néhány" fan-nak szólt aki a robotok sorozatszámát is fejből nyomja, hanem mindenkinek, aki be akar ülni a moziba egy kis szórakozásra.
    Aki ennél többre vágyik annak ajánlom, hogy olvasson. Sokkal "mélyen szántóbb" mint egy film.
  • [NST]Cifu
    A baj az, hogy a Transformers képregényeknek voltak olyan vonulatai, amelyek elég jó kis történetekre sikerültek. A film abszolute nem is próbált élni ezekkel a lehetőségekkel, ott van például Starscream és Megatron közötti ellentét, ami ha jól rémlik egyetlen, az adott körülmények mellett teljesen érthetetlen, értelmezhetetlen mondatban merült ki. Ki lehetett volna kicsit fejteni, mégis hogy kerültek ide a Decepticonok, és hogy-hogy csak Bumblebee volt a Földön ez idő alatt.

A film ilyesmivel meg sem próbálkozik. De kellett kutyapisilős, aztán "olajpisilős" jelenet, és supermenes-alsógatyás jelenet. A gond az, hogy a film nem is akart többet, mint egy lazán felvázolt szituációt, meg sok látványt. Pedig azért ki lehetett volna hozni ebből többet is...
  • spedway
    Dehogy mondom.
    Őt zavarja a sztori egyszerűsége, engem nem. Mivel nem a sztori volt a lényeg. Mégis mit vártok egy beszélő robotos sci-fi akciófilmtől? Mélyfilozófiát?
  • [NST]Cifu
    Most pont az mondod, amit Schrank a #247-ben. :))
  • EnZsolt
    Kérlek mond már meg, hogy melyik rész volt benne mese mese mátka. Hiszen személy szerint is úgy gondolom, hogy egy remek akciófilmet készített Bay (aki mellesleg, eléggé jól nyomja az akciófilmeket), és rengeteg kritikus gondolta még így. Ja, hogy van benne sztori, meg jó és rossz kűzdelme? Azt hiszem ez az igazi Transformers mesében és képregényben is van, nem beszélve még rengeteg filmről. Vagy egyszerűen nem értem mire gondolsz, mondjuk a sivatagos jelenetre, amikor üldözi az amcsi katonákat a robot, vagy az is az Ezeregyéjszakát juttatja eszedbe?
  • spedway
    Képeket nem sikerül beszúrni, mind1, ott van az összes az USA Today galériájában.
  • spedway
    Első hivatalos képek kijöttek, az Empire magazin és az USA Today napilap közölhette őket először:

USA Today cikk 1

USA Today cikk 2

Az USA Today képgalériájában még van plusz kettő forgatási kép.
    Látványos lesz a TF2 is, az 'ziher! :)
  • spedway
    Ahogy érzed.
    Sztori lóf.sz valóban, de a poénok ülnek és az utóbbi évek legjobb popcorn filmje. HD-ben láttad már? Ne hagyd ki!! :)
  • Optimus Prime
    Neee! A Transformersből egy gyerek mese lett! Mégis hogy képzelték a készítők?!
  • schrank
    azt mondom én is hogy szépen meg volt csinálva a robot de a film egy kalap szar egy gyerekeknek való mese mese mátka
  • spedway
    WTF?
    Az utóbbi évek legbonyolultabb/legrészletesebb CGI-je a TF-nek volt kőkemény akcióban. Miről beszélsz?
  • schrank
    az a bajom ezzel a transzformerrel hogy egy igényesen kivitelezett gyerekmese ilyen technikával sokkal jobb akciót lehetne csinálni és ez sajnos az összes képregényadaptációra igaz
  • Kandurex
  • Szabi1991
    az új Knight Rider sorozatban Optimus hangja lesz, KARR hangja (aki olyan mint egy transzformer)
  • seriousrainbow
    -- Boldog Karácsonyt Mindenkinek! --
  • Szabi1991
  • spedway
    Bay a blogján eloszlatott egy megalapozatlan pletykát:

"Hey everyone. Back from Egypt and Jordan - we had a wonderful shoot over there. I will miss the crew they were an amazing bunch of people and a lot of fun.

I'm stuck in the edit room up to my eye balls - also finished producing Friday the 13Th and The Unborn - coming out the after the new year. Our Trailer for Transformer you have been asking about - First there will be a teaser poster soon after the new year, and the teaser trailer will be out either in the theaters early Feb. or on the Superbowl. Cannot decide yet. I'm going to release some set stills on this site in a few weeks. I'll keep you informed. Going back to do more selects now from my portable avid that I take home from work. It's late, see you.

Michael (Bay)"

Szóval teaser/trailer idén nem lesz, leghamarabb a teaser jön februárban.
  • Xerxész
    Megatron és Ravage concept art!
  • Szabi1991

• Soldiers
    kössz
  • zaki
    2009 06. 26.
  • Soldiers
    mikor is adják majd a moziban??
  • Bucser
    jobban mondva a GM.
  • Bucser
    persze. Ha a Chevy nem megy csődbe.
  • Szabi1991
  • Vrahno
    Na, ezen már én is tisztán ki tudom olvasni a "Skids" rendszámtáblát.
  • Máté94
    Szépek!
    A két szélső gyártásba kerül.A zöld vagyis Beat 2009-ben.
  • Szabi1991
  • Szabi1991
    FailTruck XDD
  • Szabi1991
  • Máté94
    Sokáig:)
    2009 júlisba megtudod:D
  • sanya911201
    nem tudja valaki hogy kb. meddig tart még a forgatás?
  • Vrahno
    Most meg kiderült, hogy az összekapcsolódás mégis igaz.
  • Szabi1991
    [center]

• Szabi1991
  • Vrahno
    Hmm. Szóval kiderült, hogy az összekapcsolódás egy hazugság volt.