• Kagemusha
    #118
    A videonak -szerintem!- pontosan annyi jogalapja van, mint vallasi fanatikusunk hablatyanak.

    Ezenkivul:
    1. Az Orion ovcsillagai es a Sirius vonatkozasaban ajanlom figyelmedbe az alabbi, NASA altal keszitett kepet: az Orion-ov es a Sirius
    De hamarosan magunk is leellenorizhetjuk, hogy december 24-en egyvonalban latszanak-e (csak viszonylag, mert ugye az ov csillagai sincsenek egyvonalban!).

    2. Ezt nem teljesen ertem: "Ezért a vallási hittételek "természetes" magyarázata nem állja meg a helyét, mert a videóban leírt helyzet csak néhány száz évig valósult meg, 10000 éven át mindíg más volt, ez nem motiválhatott semmit."

    3. Talan nem veletlenul kerult az unnep pont december 25-re. Valo igaz, Jezus nagy valoszinuseggel nem akkor szuletett. Ezt a video azonban nem is allitja sehol, az adott napot csupan a kozos jegyek kozott sorolja fel! Masfelol egy csomo unnepnapot a katolikus egyhaz a regebbi vallasokbol vett at, azzal is megkonnyitve az embereknek az atallast az uj hitre, hogy nem vettek el a regi unnepeiket, csak atalakitottak oket, mas ruhaba bujtattak, mas koritest talaltak melle. De attol az unnep meg szinte ugyanaz maradt.

    4. Hol allitotta a video, hogy december 25 a leghosszabb ejszaka? Ha lehet, add meg a perc:masodperc idopontot, en nem hallottam ilyen kijelentest.

    5. A Del Keresztjet a Mediterraniumbol latni lehet (Gorogorszag pedig Europa resze!), valamint Egyiptom es Judea igencsak delebbre van a gorogoktol (akik -mint emlitettem- szinten lattak, bar a Kentaur csillagkep reszenek tekintettek).

    6. Hogy a tobbi istensegrol nem hallottal, attol meg igaz lehet (Mithra, Krisna, Dionusos, az altalad is emlitett Horus mind-mind letezo istensegek), ugy gondolom, egyikunk sem tanulmanyozta elmelyulten az osi vallasok minden egyes aspektusat, engedtessek meg, hogy elhiggyem, utananeztek, mielott kiadtak a filmet.

    ...es vegul: inkabb hiszek ennek a videonak, mint a Biblianak!