• bvalek2
    #106
    Megnéztem a videót, hazudnak. Aki egy picit is járatos csillagászatban, könnyen észreveszi:

    - Az állócsillagok attól állók, hogy egymáshoz képest nem mozognak. Persze igen lassan mégis mozognak, de ez csak évezredek alatt vehető észre. Tehát az évnek nincs olyan napja, amikor a Szíriusz egy vonalba esne az Orion övcsillagaival, mert a kölcsönös helyzetük soha sem változik.

    - A csillagképek a Nap pályája mentén egyel odébb tolódnak kb 2200 évente, 26000 év alatt körbeérnek. Ez a Föld forgástengelyének a precessziója miatt van. Ezért a vallási hittételek "természetes" magyarázata nem állja meg a helyét, mert a videóban leírt helyzet csak néhány száz évig valósult meg, 10000 éven át mindíg más volt, ez nem motiválhatott semmit.

    - Soha senki nem mondta, hogy Jézus dec. 25-én született, se a Bibla, sem az egyház. Ez csak egy szokás, már akkor is tudták, amikor először volt karácsony. Továbbá már nem december 25 a leghosszabb éjszaka, hanem dec. 21. Előtte pedig szintén más napon volt, pl. 4000 éve december 29-én, lásd előző bekezdésemet.

    - A Dél Keresztjének megintcsak nincs semmi köze az egész történethez. Először is Európából nem látszik, nem is látszott soha, csak a déli féltekéről figyelhető meg. Az ottani csillagképek mind az újkorban kaptak nevet, az először arra járó európai hajósoktól.

    A többi istenség történetéről ezeket sohasem hallottam, Hóruszról olvastam már, ezt a hülyeséget szerintem a videósok találták ki. Tekintettel arra, hogy mennyire arcátlanul kihasználják az emberek csillagászati tudatlanságát, semmit sem hiszek el ebből a videóból, és jobb ha te sem teszed.

    Megint egy példa arra, hogy tudatlan emberekkel bármit meg lehet tenni. Ne higy el semmit elsőre, nézz utána. Ha kicsit guglizol, hamar rájössz, hogy ez a videó tömény néphülyítés.