• pjke
    A sok találmányunk, előrébb vitte az emberiséget?
    Igen sok úgy tűnik segíti megmenti az életünket, és igazából én nem is ezek ellen vagyok, szükséges rossz ahogy a pénz, az új isten is az.
    Felismertük, hogy baktérium és később vírus okozza betegségeink nagy részét, ez jó, tudunk védekezni, és tovább élünk, ez jó. De a védekezés rengeteg pénzt hoz egyesekne kígyhát, hogy mégtöbb pénzt hozzon, mégjobban reklámozni kell a védekezést, vegyünk gyógyszereket, antibiotikumot stb. ez már nem jó. Mert túlzásba estünk a pénz éhség, és naiv, hiszékenységünk miatt. A baktériumok, vírusok a sok védekezés hatására egyre jobban védekeznek, pl: a legsterilebb helyeken (műtők) talának olyan kórokozókat melyek minden ismert szernek ellenálnak, közben a sok kívülről bevitt védőszer(antibiotikum= élőellenes,) hatására az imunrendszerünk elustult, a védőszerek hatására védtelenek lettünk, leszünk. Mert nem tudunk mértékletesek lenni, mert a sok jó is lehet rossz, akkor is ha a tudománytól származik.
    Nem a fára vissza mászás a megoldás ( már ha voltunk ott valaha ).
    Túl sokat akarunk, és nem merünk, akarunk elengedni semmit, amit megszereztünk. Mértékletesség, és jó adag hitetlenséggel fogadni mindent, amit híres "tudományunk" (reklámok,"jó" emberek) állítanak. Nem elhinni, hogy megmenthetjük magunkat, hogy csak az én, és énem kívánsága a fontos, hogy a jólét még nem jól lét. Elhinni, hogy az élj a mának, magadnak felszólítás a világ öngyilkossága. Hogy a veszteség, sokszor nyereség. stb. stb.