BlackRose#264
A különbség, hogy Marx már logikailag tévedett, elméleteinek akkora hiányoságai vannak, hogy akár másik galaxisból is láthatóak, akkor is és most is a körülményektől teljesen függetlenül. Az igaz, hogy amikor Marx-ot olvastam néhány hibát magam is észrevettem de alapjában nem tudtam mi a baj éreztem, hogy valami nem jó, hogy a dolgok nincsennek a helyükön de nem tudtam mi a baj. Csak amikor később olvastam pl. Mises vahy éppen Hazlitt Marxista kritikáját akkor láttam, hogy hol is van a gond, akkor láttam, hogy ez a néhány ember nem azért magyarázta meg Marx hibáit mert jobb oldali konzervativ antikommunista befolyás allatt kritizálni és egyszerűen semmivé kell tenni, hanem azért mert ők az igazi kérdéseket és válaszokat keresték, egyáltalán nem érdekelte őket a hatalom inkább egy neutrális pont volt ez amit egyformán rühelt és rühel ma is a jobb és a baloldal egyaránt. Persze nem szükséges, hogy valaki egyetértsen velük, de egy valami biztos meg kell őket halgatni, Marx-ot is Keynest is és akkor a tudásunkat, logikánkat alkalmazni, hogy megtaláljuk ki volt közüllük közelebb az igazsághoz. Én évek óta tanulmányozom a dolgot egy szintén neutrális szögből és eddig (habár vele sem értek 100% mindenben egyet) Mises volt a legközelebb a gazdaság igazi megmagyarázásához, Mises annyira nem hitt saját magának sem, hogy hónapokat töltött saját elméleteinek a megdöntésére és csak miután minden tudását (és klasszikus Bécsi profeszor volt aki 7 nyelvet beszélt), logikáját és értelmét kihasználva kőszilárdnak látta az elméletet akkor irta le de akkor úgy védte mint a szeme fényét. Persze ha valaki megtudta volna dönteni Mises lett volna az első aki elfogadta volna. De soha senki nem döntötte meg egyetlen elméletét sem éppen ezért mind a két általában hatalmon levő oldal jelentéktelenné nyilvánította és egyszerűen úgy tettek mint ha nem is létezne.
Hazzlit és Mises közeli barátok voltak mindkettő elképesztő tisztaságal irt mindkettő inteligenciája és műveltsége a felső ezrelék töredékébe tartozott és mindkettő nagyon mindennapi ember volt.