• roliika
    #30
    Előre szólok, GMA945-950 cipsettel ne vegyetek laptopot! Mert mindenki mondogatja, hogy nme fog laptopon játtszani, mert minek nme arra való az, ám ha egy COD2 mégus jólesne hát nem fog menni. És még most is az olcsóbb gépekbe ezt tolják bele, a Fujitsu és a HP is.

    A Sony Vaio gépek nagyon jók, sőt az Acerek is, mind minőségre, mind árban, de ezek javarésze CSAK Vista alatt működik rendesen, mert XP alá nincs driver...pl wifi, bluetooth, hangkártya.

    Az sem mind1, hogy milyen garancia jár a géphez. Mert van olyan gyártó aki megengedi, hogy te tegyél bele ramot utólag, ami mosr rendkívül olcsó, tehát nem kell aggodni, hogy kevés van benne, ám 1-es gyártóknál be kell vinni a szervízbe ahol vagy kérnek cirka 20 000Ft-ot magáért a műveletért, vagy nem, de 1 hétig náluk fog rostokolni a gép jó esetben.

    Aztán...ha gépet vsztek, tessék megfogni, felemelni, és meggyőződni az anyagminőségről. Ha recseg-ropog, és csak 120 000Ft, azonnal tegyük le, mert a vékony műanyag illesztések ha pontatlanok, betoredezhetnek ami 1-2 hónap után nálunk fog problémákat okozni.

    Próbáljuk ki a gépet működés közben is, ahol erre nincs lehetőség szintén azonnal urvariasan köszönjük meg a kiszolgálást és menjünk el onnét. Kipróbálás közben figyeljünk arra, mennyire melegszik a gép, ha túl meleg 10-20 per után, és nem használunk külső billentyűzetet, hanem a sajátját, egy idő után pláne nyáron nagyon kényelmetlenné válhat a dolog.

    Figyeljük meg a kijelzőt. Nem-e pixel hibás. Ha ige, kérjünk másikat, még alpixel hiba esetén is...vagyis ha az adott kép zöld, de barna pixel van benne ez alpixel hiba, ilyet se vegyünk meg.

    Egy darabig megy a gép, és a ventillátor csak akkor kapcsol be ha már 50fok körüli a processzor hőmérséklete. Figyeljük meg a hangját, hogy nem e ad ki olyan hangot mint egy sugárhajtómű, van nincs-e kicsit kerregő hangja. Ha van, szintén tegyük félre.

    A billentyűzet sem mellékes szempont. Az olcsó kategóriás gépek nagy részénél, ha a gombokat lenyomjuk, olyan érzésünk támadhat, hogy az egész klaviatúra hullámzik...ez sajnos nme érzékcsalódás, valóban előfordul ilyen.

    Tehát ha veszünk gépet, ne feltétlen az árcédula döntsön, mert komolyabb gondok elé is nézhetünk.