"Ha ez a szuperolcsó kütyü megtérülne, szerinted a magántőke már nem készített volna ilyet..? Az ionhajtóműves vontatóhoz pedig nem árt egy nagy adag türelem, javaslom, nézd meg, milyen pályán repült el az ionhajtóműves Hold szonda a szomszédba. Jelenlegi formájában emberes expedíció hajtóművének alkalmatlan."
És azon mondd gondolkodtál, hogy az ion-hajtóművet valami bikább energia forrással táplálják meg, mondjuk egy atomreaktorral? Lásd 2001 Ürodüsszeia (csak azért is helyesen írom!;), vagy a JIMO Jupiter szonda mond valamit? Biztos Clarke bácsi egy scifi mániás pedofil (baxus! télleg az!;), vagy a NASA szakemberei meg hooldkóros őrültek, akik veszélyes örökmozgó szerűen megvalósíthatatlan szerkezetekre szórják az emberek pénzét? Na jó ebben volt egy kis irónia, de akkor is ilyen tervek léteznek, a sokkal nagyobb tolóerőt leadó plazma hajtóműről nem is beszélve!
Az a helyzet, hogy az űripar megtérülése marha hosszútávú, mert még mindíg nincs kiépítve a szállítási infrastruktúra. Szerinted ki az aki 30 évre tudna nekem adni 500 mrd$-t kölcsönbe?
Ezért kellene, kellett volna, hogy a kedves állam ne vietnámozzon, afganisztánozzon, irakozzon, hanem ebbe az iparágba dűtse a pénzt számolatlanul, ja és ne ilyen CEV-es búcsus lábbalhajthatós múanyag bizbaszokba!
"Rutanék semmi ilyesmit nem hoztak össze, a produktumuk még az X-15 teljesítményét sem éri el. Igaz, ez is felmegy száz kiló fölé, de a max. sebessége a fele sincs az X-15-ének."
Ember!!!
X-38!!!!???? LINK
A többihez meg, hogy a személyeskedő dúrva hangnemedből nekem az jön le, hogy a kb 70-es éveknek megfelelő világképed kicsit recseg-ropog mostanában, és bexartál. De tudod ne a tükörre legyél mérges, ha nem teccik a kép!
"Könyörgöm, ha idejár valami szuperfejlett izé, aminek a képességeit még fel sem tudjuk becsülni, mert az ismeret és képességszintjük leírására még a fogalmaink is hiányoznak, akkor annak a veszélyessége nem beláthatatlanul magas..?!?"
Hát tudod nekem is hasonló a véleményem, én csak a kiszivárogtatott félhivatalos álláspontot írtam le. Aminek a lényege: mégegyszer - hogy elismeri az ufók mint idegenek létét. Az hogy ki, hogy értékeli biztonsági szempontból elég érdekes kérdés, és az a dolog hülyeség része szerintem is, nem pedig a bizonyítottság, vagy tagadás.
De ugye másrészt a Holdon készült fotókat is elismerten retusálták, persze, csak hogy jobban lássunk mindent!;)
De végül is retusálták, nem igaz!?;)))