• NEXUS6
    "A Holdraszállás pedig egy tudományos és történelmi TÉNY.
    Nem vitatható!"

Hát ez igaz, de nem csak tudományos tény. Szerintem keversz 3 szintet.
    1. A valóság szintje. Itt van az igények és a lehetőségek, pl. hogy mi lenne jó az emberiségnek, és mire van valóban lehetősége. Vagy hogy tényleg fizikailag mi is történt akkor amikor mi holdraszállásról beszélünk.
    2. A tudomány szintje. A tudomány mint módszer elvileg fáradhatatlanul, törexik az első megismerésére, de soxor saját lábába botlik, pl a tudomány mögött álló szervezet és az ebben működő érdekek, vagy az anyagi erőforrások elégtelenségem illetve pl a fajunkra jellemző észbeli korlátok miat. A lényeg, hogy a tudomány sincs 100%-ig tisztában az 1. valódi mibenlétével.
    3. Politikai szint. Ez a rendszer egyetlen célt szolgál, hogy önmaga fennmaradjon - lehetőleg változatlan formában - , és mivel szorosan kötődik az emberiséghez ezért érdeke, annak fenntartása is. És kb enyi. Ez nem az igazság/hazugság, erkölcs/jóság/gonoszság/értékek, stb szintje. Ez szín tiszta élethalálharc a fennmaradásért, habár egyeseket megtéveszt, hogy a "politikusok" beszélnek mint az emberek, olyan szavakat használnak mint az emberek, értékekről, igazségról stb beszélnek.

A holdraszállás egy politiai döntés alapján politikai célok érdekében végrehajtott vállakozás volt, abban a formájában az emberiség érdekét csak elég kevésbé szolgálta, bár jobban jártunk, mintha abból a pénzből is valami konfliktust finanszíroztak volna. Pl a retusált képek jó részén csak annyit csináltak, hogy a holdkomp oldalán levő amcsi zászlót kivilágosították (Biztos tudományos célból!;)))
    A tudomány részéről is jobbára a mérnöki, tapasztalati tudományra volt szükség, mint valódi új felfedézéseket, ismereteket biztosító alapkutatásra.

Szal volt egy vállakozás sok embert mozgatott, de hogy mi az igazság mi az ami megtörtént és mi az ami nem, azt valójában még mindíg nem tudjuk, mivel az egésznek nem a tudományos megismerés volt a célja, hanem hogy a politkát segítse, hogy amerikát még erősebbnek mutassa mint amilyen valójában és elfedje a hiányosságokat.

Szal én hiszek, a holdraszállásban, de nem tudom, hogy mi volt az valójában.