• kvp
    #28
    "kvp: miért lenne gyorsabb egy komplett adatbázist kezelni, mint a mostani indexelést?"

    A jelenlegi rendszeren az adatokat egy kulon index adatbazis tarolja, amit nem lehet elerni a file-okkal egyutt, csak egy kulon index api-n at egy kulon szolgaltatas segitsegevel. Az indexelest egy hatterfolyamat vegzi. Ha a file-ok resze a kiseroadat, akkor mar a telepiteskor felkerul minden egy helyre. Ezzel el lehet kerulni a telepites utani lemezdaralast, amit jelenleg csak az indexeles kikapcsolasaval lehet megszuntetni. Egyebkent a winfs nem ntfs alapu lett volna, hanem sgi xfs alapu, mint a linuxban. A windows annak idejen sikeresen atvette a bsd unix tcp/ip stack-jet, de az xfs atvetele nem sikerult idore.

    A ket megoldas kozti kulonbseg kb. olyan, mint amikor az ember egy mappat vesz ki egy szekrenybol. A jelenlegi megoldasnal az osszes kisero adat kulon-kulon dossziekba van osszegyujtve amik mas-mas helyekre vannak elszorva a szoban belul, es csak egy asszisztens tud hozzajuk ferni, akit darabonkent meg kell kerni erre a munkara. Az uj winfs eseten ezek egy cetlin lesznek a mappa boritojara ragasztva, es aki leveszi a polcrol rogton latja oket. Remelem nem kell elmagyaraznom melyik megoldas a gyorsabb.

    Az uj halozati rendszert nem is reszleteznem, mivel a vista jelenlegi halozati alrendszere egyszeruen hianyos. A vegleges valtozat vagy elkeszul idovel vagy csak egy kesobbi rendszerben lesz benne. Jelenleg a winxp jobb tamogatassal rendelkezik a kulonbozo halozati konfiguraciokhoz. Aki otthon hasznalja egy darab gepkent annak ez nem szamit, de egy cegnel mar az is fontos tud lenni, hogy a gep lassa a kulonbozo ceges halozatokat.

    A shell hianya pedig nem lenne gond, de mivel sem gui-s program, sem shell-es felulet nincs a funkciok eleresere, ezert neha egy sima beallitashoz is neki kell allni programozni. Ez nem eppen felhasznalobarat.