• Failure
    #20
    Azért szerintem pár embernek baj van a fejével, vagy egész egyszerűen, nem a saját pénzéből vásárol... Vagy, csak elméletben ennyire konzekvens.

    Hahh, lehet, hogy jobb az Intel... Lehet.

    És?

    (egyébként, mi az, hogy jobb? Definiálná valaki? A teljesítmény önmagában már eléggé feladatspecifikus kérdés.)

    És ha jobb, akkor mi van?
    Jobb, de drágább is.

    Számomra érdekes, hogy miért nem az ár/érték arány az érdekes kérdés?

    Nézzünk egy példát.
    Kisker áron:
    AMD X2 4200+ 2200 MHz 16 ezer Ft körül
    Intel Core 2 Duo 2,2 GHz 27 ezer Ft körül

    Ez a két proci azért nagyjából egy kategóriának tekinthető, bár persze tudom, az összes Intel fan ezért engem kardélre hányna.
    De ki ne találja nekem valaki, hogy a fenti Intel proci teljesítményben annyivan hoz többet az AMD-nél, amennyivel drágább.

    Fenét.

    De ha valakinek megéri kétszer annyit költeni valamire, ami 5-10-15%-al jobb teljesítményt nyújt, feladattól függően, akkor gratulálok.

    Különösen gratulálok, mivel gondolom többségünk otthoni felhasználásra vesz processzort, márpedig, nem hiszem, hogy a procit a többségünk állandóan 100% körül brűgetné... fenét, valljuk be, egy asztali PC procijának életében a leggyakoribb tényező az üresjárati idő.

    Namármost, minthogy amúgy sem használjuk ki a vasainkat, marha érdekes kérdés, hogy van-e 10% teljesítménytöbbletem dupla áron, mikor úgysem használom ki.

    Elnézést azoktól, akik 0-24-ben renderelnek például, de azt hiszem, az ilyen rétegfelhasználáson, és szerverüzemen kívül, kevéssé valószínű, hogy szétgyilkolná mindenki a processzorát.

    Na mindegy. Én csak nem értem, hogy miért kell bántalmazni valamit, ami jó.
    Persze, aki sznobizmusból szívesen költ többet, mert utána jobban alszik, hát felőlem aztán rendben van. De ne akarja megmegyarázni, hogy ez ésszerű.