AMD hárommagos részletek és tervek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a processzor maximális fogyasztását adja meg.
Ez 90nm-nél 89w-os tdp Windsor mag /két mag/
65nm-nél 65w-os tdp Brisbane mag /két mag/
A Phenomnál ez 95w-tõl 125w-ig /négy mag/
Ebben bent van az integrált mem vezérlõ fogyasztása is.
Míg az Intel lényegében átlagfogyasztást számol.
Valamint a memóriavezérlõ az alaplapon van, ez nem jelentkezik a processzornál.
65nm-nél 65w-os tdp Conroe mag /két mag/
65nm-nél 130w-os tdp Kentsfield /négy mag/
Tehát ha az Amd processzorok fogyasztását az Intel módszertana szerint
számoljuk, valamint levonjuk a memóriavezérlõ fogyasztását
körülbelül megeggyezõ értékeket kapunk.
/Brisbane mag esetén a tényleges fogyasztás alacsonyabb mint a hasonló core2-esetében/
Az viszont tény hogy az Intel procik jobban tuningolhatóak.
Viszont a jobb tuninglehetõségeket csak egy jobb alaplapban tudod kihasználni ami többe kerül.
Olcsóbb lap, nagyobb gyári órajelü proci + 20% os tuning /olcsóbb lapok engednek ennyit kb/
=ugyanakkora költség, alacsonyabb fogyasztás, alacsonyabb hõtermelés.
Merthogy tuning esetén nõ a fogyasztás is.
Az SZDSZ egy náci párt.
1. Alacsonyabb fogyasztás (jelenleg 65w. vs. 95 w)
2. Nagyobb teljesítményt (Intel) hozok ki egy ugyanolyan olcsó processzorból, ha felhúzom, ha nem húzom fel, akkor is.
3. Alacsony hõmérsékleten üzemel (28-30C). Ami manapság a 40 fokos nyarak miatt (többek között) sem mindegy.
4. Könnyû tunningolni.
5. 50% feletti tunningolhatóság a Core 2-nél.
Szerintem ez a jobb definiciója. 😊
Az SZDSZ egy náci párt.
Az SZDSZ egy náci párt.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
A 2.4-es p4-ed 3-ra húzva már talán megközelítette egy 1,8-as athlon xp teljesítményét 😊
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ha az proc bírná magasabb órajelen stabilan, a gyártó miért skálázná máshová? Magát szivatja? Bevételtõl akar elesni?
Gondolom nem. Gondolom a legmagasabb órajellel fogja eladni, amit vállalhatónak tart.
Persze, ettõl még lehet húzni.
Anno én is meghúztam a Cyrix 233-as procimat 300-ra, gyári hûtéssel.. :p
óóó, yeah! 😄 Kiváló Tomato alaplapon volt, harmadannyiba került, mint egy Intel, és érdekes, sosem volt vele semmi baj. 😄 Persze, nyilván teljesítményben volt különbség, de én már akkor sem atomfizikus voltam, meg nem tektonikai modellezéseket számoltattam a gépemmel. 😊)
És mi ebben az újabb széria? Még mindig k8-as, nem k10-es.
Majd a phenom alapúakat hasonlítgassad, és ne egy 4 évvel ezelõtti tecnológia foltozgatását.
jóhogy nem versenyeztetsz egy ferrarit egy szekérrel. Hiszen ugyanarra valók, csak van köztük pár év különbség 😄
Akkor viszont oda lyukadunk ki, hogy tök mindegy mit veszek, egy adott összegért kábé egy adott teljesítményt kapok.
Ezzel én ki tudok békülni.
Mert továbbra is fenntartható mellette a véleményem, hogy marhára irritál, amikor valaki érvek nélkül csak úgy odabasz valamit egy fórumba, hogy "hehh, AMD, szar"... nem, a hozzászólás szar. Meg értelmetlen. De biztos jól esik.
Szerinted a PC userek hány százaléka húzza a processzorát?
0,1%?
1%?
Nehogy már kitaláljuk, hogy amirõl te beszélsz, az az átlaguser magatartása.
Egyébként meg, 30-40%-ot felteszem, ha nem is vízhûtéssel, de nem is a gyári hûtõvel fogsz húzni a procin, ugye? Felteszem akkor az is többletköltség. Felteszem, hogy általában egy olyan alaplap, ami nem fapados, és lehet benne jól húzni, megeshet, hogy éppúgy drágább, mint egy nem ennyire szélesen skálázható társa.
Vagy rosszul mondom?
De ha teszem azt nincs is további költség, akkor azért továbbra se akarjunk oda kilyukadni, hogy az átlag PC user húzza a procit.
De... legyen ez egy ideális világ... húzza.
A válaszod mennyiben válasz arra a kérdésre, hogy mi a búbánatos fenének is az a hejjre nagy prociteljesítmény? Minek? Mire? Hova? Mihez kezdesz vele?
Kezdem én ezt úgy érezni, hogy ahhoz válik hasonlatossá, mint az a kérdés, hogy hány colos egy krómozott alufelni...
presztizskérdés, semmi más.
Akinek a (kihasználatlan erõforrásból származó) presztizs megéri...
hát hajrá, költsön többet, mint amennyit muszáj. 😊
Semmi mást nem akartam mondani, minthogy fura dolognak találom hogy mindenki bõszen basztat egy gyártót, ami kb fele annyiért teljesítményben versenyképes alternatívát nyújt.
De amennyiben ez logikus... én biztos a Marson élek.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Hahh, lehet, hogy jobb az Intel... Lehet.
És?
(egyébként, mi az, hogy jobb? Definiálná valaki? A teljesítmény önmagában már eléggé feladatspecifikus kérdés.)
És ha jobb, akkor mi van?
Jobb, de drágább is.
Számomra érdekes, hogy miért nem az ár/érték arány az érdekes kérdés?
Nézzünk egy példát.
Kisker áron:
AMD X2 4200+ 2200 MHz 16 ezer Ft körül
Intel Core 2 Duo 2,2 GHz 27 ezer Ft körül
Ez a két proci azért nagyjából egy kategóriának tekinthetõ, bár persze tudom, az összes Intel fan ezért engem kardélre hányna.
De ki ne találja nekem valaki, hogy a fenti Intel proci teljesítményben annyivan hoz többet az AMD-nél, amennyivel drágább.
Fenét.
De ha valakinek megéri kétszer annyit költeni valamire, ami 5-10-15%-al jobb teljesítményt nyújt, feladattól függõen, akkor gratulálok.
Különösen gratulálok, mivel gondolom többségünk otthoni felhasználásra vesz processzort, márpedig, nem hiszem, hogy a procit a többségünk állandóan 100% körül brûgetné... fenét, valljuk be, egy asztali PC procijának életében a leggyakoribb tényezõ az üresjárati idõ.
Namármost, minthogy amúgy sem használjuk ki a vasainkat, marha érdekes kérdés, hogy van-e 10% teljesítménytöbbletem dupla áron, mikor úgysem használom ki.
Elnézést azoktól, akik 0-24-ben renderelnek például, de azt hiszem, az ilyen rétegfelhasználáson, és szerverüzemen kívül, kevéssé valószínû, hogy szétgyilkolná mindenki a processzorát.
Na mindegy. Én csak nem értem, hogy miért kell bántalmazni valamit, ami jó.
Persze, aki sznobizmusból szívesen költ többet, mert utána jobban alszik, hát felõlem aztán rendben van. De ne akarja megmegyarázni, hogy ez ésszerû.
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
miért nem már az 576 kbyte-al jössz? 😊 korrupt, hozzánemértõ banda.
ettõl függetlenül az AMD-nek valoban nem sikerült jól az utobbi 1 év, óriási a gond minden területen 😞
Forza.
Válasz \'Isten\' üzenetére (#0)
Tesztek nagyrészét az Intel nyeri. Kivéve ott marad alul ahol nagy szükség lenne az integrált memória vezérlõre, de arra sem sokat kell várni, jövõre jön a Nehalem-ben és akkora már ez a probléma is megoldódik.
#8 Nem kell 1000+ $-t költeni Intel CPU-ra AMD-hez képest, mivel az Intel kb 3 hetente csökkenti az árait elég drasztikusan, és a legújabbak mindig olcsóbbak mint a kifutó szériák. Pl egy E6550 34k HUF, vagy egy 6750 39k HUF, és nagyon jól tuningolhatóak egy jobb hûtõvel. A 2,66GHZ-es 6750-est simán fel leeht húzni léghûtõvel 3,3-3,4GHZ-ig, úgy hogy teljesen stabil marad a rendszer. Azt ne mond, hogy ilyen árban kapsz hasonló teljesítményû AMD-t. Arról nem is beszélve, hogy kb50k HUF-ért már Quad procit is vágnak hozzád...
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Nem a lényeg, hanem a fontos!
de az tuti hogy a VGA gyártók már régóta alkalmazzák ezt a taktikát
Ráadásul visszahívtak egy egész AMD sorozatot, mert elszarták a procit! Szánalmas. Ami szar, az szar.
Az SZDSZ egy náci párt.
különben mindenki jól jár, ha megfelelõ árcédulát kapnak ezek a kis "korcsok".
\"The voices are back... Excellent.\"