Milyen mobilt ajánlotok egy nyugdíjasnak?
 • Dodo55
  #19
  Semmiképp ne Symbian Oprendszerest, mert minél nagyobb a felbontás, annál kisebb a betűméret, pl asszem egy N73-at néztem, gyönyörű a képe a nagy felbontás miatt, viszont a betűk lehetnek olyan 2mm magasak. Meg ugye kezelni se egyszerű. Ezt úgy mondom, hogy nekem egy Symbianos Nokia 3230 van, nekem nagyon jó, de idősebbeknek egyáltalán nem ajánlom.

  S40(platform) viszont szerintem jöhet, még nagy felbontású is, pl van a Nokia 6131, az egykor azért volt különleges, mert 240x320 felbontású kijelző, viszont egyszerű rendszer, többször volt már a kezemben, bazi nagy betűkkel ír. Ja, és a gombjai is jó nagyok. De összecsukható, viszont állítólag az egyik legjobban sikerült mechanikája van, szóval nem fog szétesni.

  Szerintem is mindenképp színes kijelzőst, a fehér háttér miatt. De létezik már olyan fekete-fehér, ami tényleg fekete-fehér, szóval fehér a háttérvilágítás.

  Amúgy egyik nagymamámnak egy 5110 van, elvan vele, 1-2 éve vett 20000-ért magának egy 2xxx valamit, egyszerű színes kijelzős telefon, viszont azt mondta nem tudja kezelni, úgyhogy visszarakatta a SIM kártyáját az 5110-be, és azt használja még mindig :D

  A másiknak meg egy 3310 van, már SMS-t is tud írni rajta :D