• Griphons
    #126
    Félreolvastam?

    Akkor ujra elolvasom amit írtál. Te nem a böngészőkről írogattál, hanem az internetes megoldásokról. Látni kellene, hogy nem mindenki webprogramozó, és a naív kezdők is csinálnak honlapokat, ami valóban elborzasztó, szörnyű, gánymunka, szabványtalan, stb...
    Szabványok: amiket felsoroltál jó esetben is programnyelvek, de leginkább technikai megoldások. Hozzájuk tartozó szabványok léteznek. És nem "némelyiket" használjuk szerveroldalon, hanem kifejezetten vannak szerveroldali és kliensoldali megoldások. A böngészők nyilván a kliensoldali részt kell szabványosan kezelniük, hiszen hidd el, a PHP-t (ami egy serveroldali alkalmazásfejlesztő nyelv) az IE és a FF (de még az OPERA és a Safari is) ugyanúgy NEM kezeli. Ezeknek csak a kimenetét látják, ami többnyire egy HTML kód. Amit te felsoroltál azok kliensoldali megoldások, tehát a böngészőtől függ, hogyan kezeli őket. Nem sok köze van hozzájuk a szervernek, ahol futtatjuk őket.
    A Java és az Acid, vagy a Flash kifejezetten a független alkalmazás kategóriákba esik, mert egyedi platformon kell őket fejleszteni.

    A nyomtatásnál a problémád egyszerűen nevetséges. A böngészőknek nem feladatuk hogy kinyomtathassák a weboldalakat,hanem hogy megjelenítsék őket. A legtöbb weboldalon, ahol van értelem annak, h kinyomtassák a tartalmakat a webfejlesztő megoldja, hogy nyomtatható formában is közzétegye a tartalmat.
    Ne akarjuk már, hogy a böngésző át is szerkessze a tartalmat!

    4-5 Vektrografikus tartalmak. Na ez a másik kedvencem, amikor a megrendelőnek fingja sincs arról mit szeretne, de megmondja milyen technikával csináljam. Hidd el, sima mezei html-el olyan grafikonokat rajzolok neked, amilyent csak akarsz, és ahova csak szeretnéd. még a nagyíthatását is megoldom böngészőfüggetlenül. A dinamikusságát pedig megoldhatóvá lehet tenni egy általad becsmérelt Javascript-XML megoldással, vagy PHP-MySQL megoldással.

    Ha valami szerinted rossz, az nem biztos hogy tényleg úgy van, csak te nem ismered. Olvass sokat, és tanulj, ha bele akarsz szólni! Én se mondom meg a kárpitosnak, hogy fogja a tűzőgépet, vagy hogy hogyan varja a bútorra a cuccost. Tudod miért? Mert nem értek hozzá.