torcipepe#48
"hazánkban is komoly botrányt kavart Dragon Ball című manga"
lol, mikor itthon vetítették a Dragon Ball még amerikai rajzfilmként volt kategorizálva és a mangát akkor szerintem alig néhányan olvasták.
a nyugati utazás arról szól, hogy a majomkirály elmegy indiába valami budhista írásokért. japánban pedig a budhizmus jelen van, igaz mára kissé eltér a kínaitól. nem lopás, ennyi erővel pl a passiót is be lehetne perelni, mert nem fizettek jogdíjat a bibliáért.
pauly-n meg látszik is, hogy 25-30 év körüli. pls kapcsolj egyszer a minimaxra (NEM animaxra!!! :)) és nézd meg milyen szemetekkel etetik a mai kölyköket. egy óra nézés után könyörögni fogsz, hogy kapcsolják ki. bár lehet épp kifogod azok közül valamelyiket, amiket felsoroltál, de erre egyre kisebb az esélyed. mert tényleg jó a niels holgerson és a többi, de nem annyira kultusz cuccok, mint a DB. az alap DB-t én is kb 6 évesen néztem és itt vagyok, mint azok is akik nem nézték. mire pedig eljutottak oda a vetítéssel, hogy DBZ és durvulás, addigra már nagyobb lettem és el tudtam választani a valóságtól.