• Inquisitor
    Nekem nem számít minőségi aminének aminek kétmillió része van, pl. a Dallas vagy a Rabszolgasors se éppen Shakespeari mélységű alkotás, ráadásul a DB inkább a Bandai reklámsorozata :)

Az egészestés filmek valamint a rövid (1x/2x 13 epizód)sorozatok között azért sokkal több mély mondanivalóval és karakterfelépítéssel találkozni. Szerintem.

Opeca: "De, sajnos kell, hiszen annyira távol áll egymástól a nyugati és a távol-keleti kultúra, hogy ezek a fajta különbségek sok területeken jelentkeznek, így a szórakoztató műsorok készítésében is."

Nem értek egyett, kétségtelenül más a két kúltúra, de nem áll annyira messzire, hogy kukkot se értsünk belőle. Nekem éppen az a bajom, hogy mindenki agyilag a tartalmatlan futószalagos amcsi rajzfilmekre van ráállva és azokra gondol, mint nyugati kúltúra megtestesítője. Azért főleg francia, német (na meg mostanság lengyel) animációs filmekben van egy pár, ami fényévekkel mélyebb történettel, karakterekkel rendelkezik vagy pláne felnőtteknek szól. Megkockáztatom még a sokadik évét ünneplő Macskafogó1 is részben ilyen, legalább is a felnőtpoénos részei ...

Egy animében mindig van karakterfejlődés (még akkor is ha esetleg ez visszafejlődés!), és általában nincsenek teljesen jó vagy teljesen rossz karakterek benne, amit pl. az amik annyira erőltetnek. Nem próbálnak minden szír-sz*rt megmagyarázni és szájbarágni, nem mindíg van egyértelmű lezárásuk és ami a lényeg sokszor nincs Happy End, mert minek ha nem az a lényege a történetnek?