Wittgen#32
A Dragonball véleményem szerint keményen felnőtteknek szóló anime, az, hogy a retek-klub délután adta a gyerekműsorok között, az csak a tudatlanságuknak írható be. Ők csak azt látták, hogy rajzfilm és sikeres, akkor biztosan jó lesz a gyerekeknek. Az más kérdés, hogy qrva sok felnőtt rajongót is szerzett magának a sorozat. Én pl csak 2 éve jutottam hozzá a teljes szériához (DB,DBz,DBgt), ugye mondhatni arra az időre felnőttem és (talán) benőtt a fejem lágya. Mégsem tudtam abbahagyni a nézését, annyira lekötött.
Nem tudom egyesek (pl pauly) mit nyavalyog itt össze-vissza. A csatorna felelőssége, hogy adott műsort mikor nyomat, a szülőé pedig, hogy ezek közül mit enged meg megnézni a "hüle kölkének". De ha szerintük ilyen db helyett nézen a csemete mónyikasót és gőzikesót (mert azok aztán az igazi kultúrműsorok az kell a hülye magyarnak), akkor nem hiszem, hogy velünk - akik anime-t néznek az ilyen trágyaságok helyett - van a baj.
Témához: azért kicsit félek, hogy egy japán anime-sorozatból csinálnak egy mozifilmet amcsi földön, amcsi pénzből, amcsi népek, ráadásul olyan szereplőkkel, kiknek semmi közük a harcművészethez (sőt még ázsiai vér sem folyik az ereikben). Félő, hogy komoly hasas lesz belőle.
Szerintem csak egy élőszereplős sorozatnak lenne értelme, mive maga a DB túl hosszú történetet ölel fel: Songoku gyerekkorától az ő unokájáig bezárólag. Ezt egy filmben nem lehet összehonzi, a db-ban túl sok történetszál.