Dany007#13
Hát nemtom. Én azért valamennyire megértem a cikizős részét a dolgoknak.
Nálunk is volt ilyen főleg szakközépben. Sőt engem is cikiztek, ráadásul olyanért mert egy picit raccsolok. Jó persze nem úgy, mint a Farkasházy :D, azért nem lehet egyszerűen kihallani, de ez van :) A dúrva az egészben az , hogy mindaddig, nem is tudtam róla! Sehol senkinél senkinek nem szúrt szemet addig, és azóta se! Aztán mi lett? Hozzáverődtem a bandához...elkezdtem cigizni,lógni a suliból meg a szokásos hasonlók, amiket akkoriban csinálnak a srácok. Aztán megismertem/jóba lettem olyan embereket is akik "nagynak" számítottak itt a környéken...Most itt különböző bűncselekményeket elkövető személyekre gondolok BMW-vel a seggük alatt stb...
És jé, láss csodát, amint ez úgymond "elterjedt" mindenki egyből jófej lett, egy rossz szót nem szóltak onnantól kezdve! Mindenki haverkodni próbált, jó nem olyan erőltetett formában, de tényleg egy rosz szó se volt utánna. Aztán persze a fele a sulit se tudta befejezni, mert hót topa volt, koszos szakmunkás lett belőlük. Érdekes akkor már egyikse menőzött. Na jó volt aki próbálkozott de azt 4.ben már orbitális módon kiröhögtük :D Had tudja meg ő is milyen!
Hát ez kell az alapvető tisztelethez a 21.században? Röhej. Már nem az ókorban élünk, nincs taigetos. A társadalom értékrendje is jócskán megváltozott azóta.
Jó persze mi is cikiztük egymást, mostanában is szopatjk egymást a haverokkal, de soha senki se esett túlzásba!
Szóval sz.tem tényleg nem lehet könnyű úgy suliba menni minden nap hogy az jár a szerencsétlen eszében, na vajon ma mi lesz, meg ki miket fog kitalálni/mondani , amikor mindenki ellened van. És ezt minden nap átélni amolyan kötelező módon. Aztán szegény gyerek mit tud csinálni? Szól anyucinak? Ugyanmár az mégnagyobb gáz.
Így visszaemlékezve nekem is volt olyan időszakom, amikor ha lett volna egy pisztoly a kezemben, tuti lepuffantok vagy 5-6 gyereket az osztályba! Lelkiismeret furdalás nélkül néztem volna végig ahogy satnya pofájukat átlyukassza a golyó és vérző fejjel (már ami megmaradt belőle) esnek össze a földre. És ez a dúrva! Pedig engem még nem is cikiztek annyira, mint másokat, vagy mint más osztályokban lévőket!
Szal aki egy kicsit se érezte hogy milyen ez, annak lövése sincs róla! Én voltam mindkét oldalon... És tényleg elborulhat egy gyerek agya is az ilyenektől!