kukacos#55
Lehet, hogy már öreg vagyok, de nekem a harc így pont jó. Ha precíz csapásokat lehetne osztogatni az egérrel, mint a Die by the Swordban anno, akkor kijönne a nyilvánvaló tény, miszerint reális esetben ha ketten-hárman körbevesznek, esélyed sincs a győzelemre, kivéve ha évekig gyakoroltad a csoportos harcot és legalább két 3D-s egérrel játszol. Az meg nem lenne túl izgalmas, hogy pár drowner is már barátságosan hátba veregeti szuper-szörnyírtó főhősünk.
A Witcherben zseniális húzással megspórolták ezt a gyakorlást, és csak a harc alapstílusát állítod be, utána pedig a ritmusérzékedre van szükség. Így megteremtik azt az illúziót, hogy valóban profi harcos vagy, aki begyakorolt mozgásait fűzi egybe. Itt is szükség van a játékos interakciójára, de nem az egérölő, szokásos klikkelj-minél-gyorsabban stílusban, nem is körökre osztott módban, ahol két csapás között elmehetsz ebédelni, nem kell idiótán körbe-körbe rohangálnod (legfeljebb menekülnöd, ha nagyon rossz a helyzet) - szóval egyszerűen az eddig látott legjobb megoldás, legalábbis szerintem. Ráadásul igen látványos is, öröm nézni, ahogy Geralt pillanatok alatt szétkap egy tucat rátámadó ellent.
Ennek ellenére érdekes lenne egy precíz kardszimulátort felvonultató RPG, de akkor a magányos főhős epikus csatáiról le kell tenni...