NeoExDeath#29
"egy olyan főiskolát végzett rendszergazdát egy nagycégnél, aki engem hívott fel telefonon azért hogy egy zip-be csomagolt 2 fájlt különmásoljak neki..."
Fú csak nem a BMF-NIK-en végzett? Én oda járok, és hát az informatika témájú órákból van a legkevesebb, inkább matematika-villamosságtan karnak nevezném :) valszeg januárban ott is hagyom."
Sanyix: látom mint elsős igen komoly álláspontot képviselsz, és jól átlátod a felsőoktatási rendszert. Kicsit elmondom hogy is megy ez a dolog, mielött megint okosakat írsz.
A főiskolának kötelessége olyan kézségtárgyakat megtanítania neked is, ami egy mérnöknek (!) kell. Pont. Aki mérnöknek nevezi magát, annak legalább valami lövése kell lennie a matekról, vagy akár a villamosságtanról. És ugye a NIK en Mérnök Informatikusokat képeznek, mint tudjuk Kandós hagyományokkal.
Másodsorban, az iskola csak akkor fog erőforrásokat invesztálni a te szakmai képzésedben, ha már valamit letettél az asztalra, és bizonyítottad hogy képes vagy tanulni.
Mivel ez egy nyílvános fórum, nem nevezem nevén azt a Tanár urat aki első éveben elméleti programozási struktúrákról tanít, de biztos tudod kire gondolok. Ő nem tagadja, hogy az első félév a suliban gyakorlatilag felvételiként fogható föl.
Ha mélyebb szakmai ismeretekre vágysz, éld túl az első évet. Csak úgy szólok hogy ez minden jobb felsőoktatási intézményben így van (de ha gondolod mehetsz az ELTE-re is, ott úgy tudom 8 félévig van analízis).
Véleményem szerint aki elvégzi a NIK et, az nem fog az általad idézett problémákkal jönni senkinek, és szerintem mint elsősnek nincs sok belelátásod az iskola által nyújtott szakmai ismeretkbe, úgyhogy nem tudom mi oknál fogva kritizálod az intézményt.