• homeless
    #84
    "(pl. nem hogy normális, semmilyen videoszerkesztőt nem tudtak nekem mutatni linux alá - lehet, hogy az adott linux fan volt műveletlenebb az átlagnál, nem tudom.)"
    Cinerella - komolyabb
    Kino - egyszerűbb
    ubuntu studio - ebbe benne van minden, video, audio és kép szerkesztő programok.

    Amúgy hollywoodba rengeteg filmhez használnak(videó vágás, 3d animáció, kép szerkesztés) linuxot. Pl.: shrek, karib tenger kalózai, gyűrűk ura trilógia, stb... És nem azért használják a linuxot mert ingyenes. Meg a komolyabb 3d szoftvereket(maya, xsi) se véletlenül árulják linuxra(is).

    Ezért is röhögtem azokon a hozzászólásokon, amiben garázsprojectnek nevezik a linuxot, meg hogy csak ott használják, ahol nincs pénz. Pl. van ez a top500 supercomputers lista, amiből kiderül, hogy a 500 szuperszámítógép 95-96%-án fut linux. Biztos ők is azért választották mer ingyé van. Meg az oracle, ami a legelterjedtebb kerekedelmi adatbáziskezelő saját kereskedelmi linux disztribúciót adott ki amit kifejezetten az oracle-re optimalizált és supportot is ad hozzá, de még lehetne sorolni a végtelenségig.

    Az meg a másik tévhit egy op.rendszerrel kapcsolatban, hogy a felhasználónak kell telepíteni, meg konfigurálni minden szart. Ez a baromság a windows miatt terjedt el, mert létrejöttek a szomszéd "informatikus" pistikék aki az egész utcának windows-t telepítettek, amin csak rendszergazda fiók volt. Ezért is van sok zombigép. Az op.rendszert telepítse meg konfigurálja be egy szakember és akkor nincs probléma. És ha egy linux normálisan be van konfigurálva, akkor SEMMIVEL nem nehezebb használni mint egy windows-t. A felhasználónak csak használni kell a gépet, nem a config fájlokban turkálni. Aki meg informatikus pistikének képzeli magát az maradjon windowson amit kedvére heggeszthet.