• ziby
    #55
    Nem kell egyáltalán poweruser-nek lenni a linux-hoz. És kapsz segítséget is. Pl mikor én fel tettem először egy debiant, nem nagyon érettem semmit egy ismeretlen viszont egész éjszaka azon fáradozott hogy legyen graf felület a gépemen. Azóta eltelt nagyon sok idő, és a Debiant is le cseréltem.
    a hülye barátot nem úgy értettem hogy hülye emberek hanem hogy hülyék is tudják használni. Van egy hiba és akkor te ki tudod találni hogy mi lehet az. De viszont a rendszer nem nagyon mondja meg mi a baja. Míg pl Gentoo közli veled hogy mi a gond.
    Pl.: Barátnőm nem tud linuxot adminisztrálni. Feltettem neki a Gentoo-t, és meg mutattam hogy kell használni a csomag kezelőt. És ha a fordítás megakad ő csak megnézi a hiba üzenetekben hogy mi a gond és már folytatja is a telepítést. És nem azért tudja folytatni mert ő megérti hogy XYYX modul a XXYYX ben XYXYX-t okozott ezért XYXYXYX!!!&#@&@#&!!!:@CXC¢ASDF hibaüzeneteket. Hanem azért mert a rendszer közli érthetően azt hogy mi a gond. És nem azt mondja hogy forduljon a rendszer gazdához. Ő a linuxot csak használja, mert a windows-t utálta nagyon.