• k0zi
    "hogy amennyiben például a Microsoft operációs rendszerét választjuk, nemcsak hogy nem tudjuk kijavítani az esetleges hibákat, hiányosságokat"
    Linuxon sem :) Nekem a hangkártyám illetve az alaplapi chipsetem akadt össze az usb-s eszközeimmel, illetve csak úgy magával is. Hosszas hibakeresés és fórum olvasgatás után kiderült, hogy bizony ez egy bug és nincs rá megoldás. Ezzel hangkártyám kilőve (illetve működött, csak nem mindig). Gondoltam tetézem a bajt és megpróbálok USB-s eszközöket használni. Vettem a dzsunka (Logitech) webkamerám, mondván ezt majd működésre bírom, ha már önállóan nem ismerte fel. Ha a megfelelő kapcsolókat beállítgattam és a végbelemen át megmarkoltam a mandulámat akkor működött is, persze mikrofon nélkül. TV tuneres kálváriámat már le se merem írni, ott pedig már kernel modult is írtam chipek alapján mégsem akart működni. Szóval ennyit arról, hogy KI TUDJA JAVÍTANI. Jelzem mérnök informatikus leszek (ha lediplomázom), tehát nem mezei felhasználó.

Ilyenkor előjönnek a windows előnyei. Tény, hogy nem lehet benne hibát javítani, de legalább ellátja azokat a funkciókat amikre szüksége van a usernek (linux nálam elég sokat nem látott el). Linuxnak is van jövője, bár valljuk be bármennyire is szép ez a közösségi fejlesztés, de elég nagy hátránnyal indul az iparral szemben. (próbálj meg otthon autót gyártani a garázsban)