• takysoft
  #53
  sajnálhatod. mármint, hogy nem 3d-ben láttad.
  maga a file erős közepes. szép 3d, szép modellezés. szinte tökéletesen átjöttek az érzelmek a karakterek arcairól.
  nekem az volt a gondom, hogy a shaderek túl fényesek voltak(igen, így lehetett mindent szépen látni, de nem volt valóságos. a valóságban több a sötét és a fekete. íy szebb, de kevésbé valóságos.

  A történet hulla. az első 20 percből bárki levághatja a maradék 2 óra storyját.
  De nem unalmas, nem elalvós. Élvezhető, de nem maradandó élmény.


  Ellenben a 3D... tekintve, hogy szinte minden lehetségeset elolvastam már az imaxről meg a realD-ről, nem sejtettem, hogy EKKORÁT fog ütni... Felejthetetlen élmény. Olyan, mint ha az elejét a beowulfnak szegezett lándzsa tényleg 2 cm-re állna meg a fejedtől... hihetetlen. Maga a film effektusai is erre lettek kihegyezve.

  Meg ami jó még a polarizált lencsében, hogy nem fáj tőle az ember feje. (ami azért nem teljesen igaz, mert a filmben olyan mozgások vannak, hogy ihaj. 200 km/h-s sebességell mozog a kamera, mikőzben átfut a ló lábai alatt végta közben, majd a nyílvessző útvonalát követi, de a következő másodpercben megint máshol van. és mindezt teljesen élethűen, mintha tényleg ott lenne minden.... ha velem ennyi minden megtörténne 2 óra alatt, hát a végére bizony az én szemem is jójózna... így a fejfájást nem a technika, hanem a gyors mozgások számlájára írom, hisz 3d-ben látnk mi amúgy is, de nem süvítünk az éterben 300-al:S ahhoz nincs hozzászokva a városi ember se:D)

  Talán valami lightosabb 3d-s műnél a jövőben lem lesz ilyen fejfájós dolog(egy Shrek pl nem kapkodja nagyon a kamerát:D)

  A film most nagy dobás a 3d miatt, de hamar süllyesztőbe kerül majd ha több ilyen is jön, mert nem nagy szám. De addig is... aki kihagyja ezt a 3D-s élmányt bánni fogja.... Komolyan.. 1750ft-ért életem leghatalmasabb moziélmányét kaptam. (még ha a film nem is volt no1)