• Deus Ex
    Nos, a veletek, mint jelenséggel kapcsolatos véleményemet leírtam a kettővel fentebb lakó fénybigyókás cikk mögötti topicban, megkérnélek, hogy fáradj át oda, olvasd el, és tegyél erőfeszítést a megértésére, mert nekem momentán nincs kedvem ezt tovább magyarázni.

Szívesen veszem ha idéznek, egyrészről megiszteltetésnek tartom, másrészről pedig örömmel olvasok jó írásokat, akár többször is. Tény, fogalmazásommal gyakran inkább sejtetek, mint denfiniálok, tered engedve ezzel a szabadabb értelmezésnek, hiszen valószínűleg azonos szavak által reprezentált fogalmak alatt picikét másabb dolog értesz te, mint én. Matematikai értelmű ponthalmaz helyett próbálok struktúrákat és mintázatokat átadni, de ehhez a befogadó oldalnak is szükséges erre nyitottnak és alkalmasnak lennie.

Leírom mégegyszer az RSA-val kapcsolatos kulcsmomentumot. Tehát. Nem matematikailag bizonyított tény, hogy nincs gyors módszer a faktoranalízisre, hanem csak eddig nem sikerült rá módot találni, mint ahogyan azt sem kizárni, hogy létezik.

Közérthető példával: felteszem a csokit a polcra, mert tudom, hogy a gyerek alacsony, és nem éri el. Azt is tudom, hogy tíz év múlva nagy melák lesz, és onnét már símán lezabálná a csokit, de az tíz év múlva lesz, a csokinak meg csak ebéd utánig kéne épségben kihúznia. A csokibiztonsági intézkedéseket követően kimegyek a szobából. Viszont, a gyereknek van egy kulcsa a szomszéd szobához, amiben nem tudom, hogy mi van. Igazából arra számítok, hogy nincs szék a szomszéd szobában, se semmi olyan eszköz, amire felállva lecibálhatja a csokit, de nem tudom kizárni ezt, mert még nem térképeztem fel a szobát. Abban bízom, hogy nincs alkalmas eszköz, vagy ha van, akkor az olyan mélyen el van temetve a limlom közé, és annyira fáradtságos az előkotrása, hogy a kölöknek nem telik az erejéből a megtalálására.

Magam részéről ámmen, amit láttatni akartam belőled, azt már megmutattad. Kétségtelen, hogy tisztességtelen és kegyetlen eszközöket is használtam veled szemben, s erre nincs semmilyen mentségem, esetleg csak ürügyem.