Készül a kínai kvantum-forradalom
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jaja, hát igen, ifjúkori hevület, amikor az ember meg akarja alkotni a TÖKÉLETEST, a non plus utra-t. Azután jönnek a munkás évek, és bele kell törõdni, hogy az életben csak optimumok vannak, ami jelen esetben sok tekintetben az elvárható legnagyobb gondosság kategóriáját jelenti.
Egyébként a kilencvenes évek elején Kompjúterkémek - Snikers - címem futott egy Robert Redford film, most újranézve az az érzésem, éppen arról szólt, hogy valaki megtalálta a rövid eljárást, s azt egy, a korszellemnek megfelelõen hardveres eszközben megvalósította, azután meg kergetõztek a dobozért.
Egyébként pedig minden tiszteletem azoké, akik az ifjonti hevülettõl hajtva mégiscsak képesek valami közel tökéletest alkotni..:-)
(Megj.: a pure-RSA istenítõk fiatalkori énemre emlékeztetnek, mikor réges-rég elõször hallottam az RSA-ról. Akkor elsõre azt hittem, hogy megvan az ultimate eljárás, és mindenki mindent azzal titkosít.😊) Aztán kinyílt a szemem, de hát ehhez szükséges volt a megismerés iránti vágy és az új befogadására való nyitottság.)
Becstelen, dicstelen dolog volt.
vagy, a másik lehetõség: így (provokációval) akar infókat kicsikarni a másiktól.
Kara kánként folytatom tanításom.
"Kétségtelen, hogy tisztességtelen és kegyetlen eszközöket is használtam veled szemben, s erre nincs semmilyen mentségem, esetleg csak ürügyem."
ha valaki ennyire belátja a gátlástalanságát, hogy-hogy nem képes átugrani a saját árnyékán?
Minden bizonnyal magánéleti megkeseredetség van emögött. Megjegyzem , nálam évekkel ezelõtt fordultak elõ hasonló tünetek, tehát élõ példa vagyok rá, hogy nem gyógyíthatatlan betegségrõl van szó. :-)
Asus P5E; Q6600@3,4GHZ; Dragon 800MHZ 8G, Asus 8600GT; Samsung 1,25T; Dragon haz; Cooler Master M620; Logitech G5; Schyte Ninja 1100 RevB; Canon LBP810 & Lide 600F; LG L226WTQ & Belinea 21\"; NEC RW
(bar biztosan nem tod megcsinalni) *de jolenne latni mekkora baromsagot tudnal kikanyarintani az ortopediaval kapcsolatosan*
/lehet poenbol kitetetnem hivatalos oldalra, had rohogjenek masok is/
Asus P5E; Q6600@3,4GHZ; Dragon 800MHZ 8G, Asus 8600GT; Samsung 1,25T; Dragon haz; Cooler Master M620; Logitech G5; Schyte Ninja 1100 RevB; Canon LBP810 & Lide 600F; LG L226WTQ & Belinea 21\"; NEC RW
Lehet, hogy mégis gyógypedagógus leszek..?!?
Deus Ex: latom igen kicsinyes mivoltodat, talan valami komplexus az mi melyen gyokeredzik kicsiny koponyad hatso zugaban es uralja teljes agyadat (igen, ez rautalas volt mennyi esz szorult beled *gondoltam leirom, mert biztosan keptelen vagy ertelmezni amugy a dolgokat*).
Ha nem tudnad miert irtam: mert egy ertelmes ember elolvassa az irasodat, es vagy a gyonyortol sir, vagy pedig nevet, hogy nem abban az alsobb kategoriaban leledzik miben te oly otthonos vagy.
Tanacs: olvasd el vagy 100* azt amit irsz, mert kiba modon nem harmonizalnak sem a gondolataid, sem pedig a mondandoid, valami kiba nagy fogalmi es logikai zavarban lehetsz, vagy lehet hogy csupan elmaradtal szellemileg es nem volt sikeres az ilyen iranyu fejlodesed, avagy csupan megfeneklettel??
Elolvastam a kesobbi hozzaszolasaidat, de sztem nem kellene minden faxsagot ossze vissza irnod halal halandzsaba, komolyan mondom, olvasd mar vissza miket irsz, mert vagy nem figyelsz, vagy valami szellemileg nem stimmel -> az eredmeny pedig elobb utobb tarsadalmi kirekesztes lesz, ha ugyan a gyamodnak lesz kerete arra hogy ne az utcan aludj es garazdalkodj
"A theoretical hardware device named TWIRL and described by Shamir and Tromer in 2003 called into question the security of 1024 bit keys. It is currently recommended that n be at least 2048 bits long.
In 1994, Peter Shor published Shor's algorithm, showing that a quantum computer could in principle perform the factorization in polynomial time. However, quantum computation is still in the early stages of development and may never prove to be practical." (wiki)
Amúgy, érdekes. :-)
Szívesen veszem ha idéznek, egyrészrõl megiszteltetésnek tartom, másrészrõl pedig örömmel olvasok jó írásokat, akár többször is. Tény, fogalmazásommal gyakran inkább sejtetek, mint denfiniálok, tered engedve ezzel a szabadabb értelmezésnek, hiszen valószínûleg azonos szavak által reprezentált fogalmak alatt picikét másabb dolog értesz te, mint én. Matematikai értelmû ponthalmaz helyett próbálok struktúrákat és mintázatokat átadni, de ehhez a befogadó oldalnak is szükséges erre nyitottnak és alkalmasnak lennie.
Leírom mégegyszer az RSA-val kapcsolatos kulcsmomentumot. Tehát. Nem matematikailag bizonyított tény, hogy nincs gyors módszer a faktoranalízisre, hanem csak eddig nem sikerült rá módot találni, mint ahogyan azt sem kizárni, hogy létezik.
Közérthetõ példával: felteszem a csokit a polcra, mert tudom, hogy a gyerek alacsony, és nem éri el. Azt is tudom, hogy tíz év múlva nagy melák lesz, és onnét már símán lezabálná a csokit, de az tíz év múlva lesz, a csokinak meg csak ebéd utánig kéne épségben kihúznia. A csokibiztonsági intézkedéseket követõen kimegyek a szobából. Viszont, a gyereknek van egy kulcsa a szomszéd szobához, amiben nem tudom, hogy mi van. Igazából arra számítok, hogy nincs szék a szomszéd szobában, se semmi olyan eszköz, amire felállva lecibálhatja a csokit, de nem tudom kizárni ezt, mert még nem térképeztem fel a szobát. Abban bízom, hogy nincs alkalmas eszköz, vagy ha van, akkor az olyan mélyen el van temetve a limlom közé, és annyira fáradtságos az elõkotrása, hogy a kölöknek nem telik az erejébõl a megtalálására.
Magam részérõl ámmen, amit láttatni akartam belõled, azt már megmutattad. Kétségtelen, hogy tisztességtelen és kegyetlen eszközöket is használtam veled szemben, s erre nincs semmilyen mentségem, esetleg csak ürügyem.
#90: "Zsemberi fényezõ" - irtam es vedd tudomasul, es ayt is veheted tudomasul, hogy nem mindenki kenheto, csupan te, a gradiensek mindig megvannak, es vannak olyanok, melyeken nem tudsz tullepni
"Hatékonyságot elolvastam és minõsítettem" - nem eppen ugy nez ki, de vegulis a minositesed hol szamit ha nem is ertesz hozza, ugyanis minden bizonnyal nem vagod hogy milyen technikakkal hany dekadot lehet javitani es hogyan /a pgp-ben ssl-ben es ssh-ban igencsak nincsenek ilyenek, megis tok gyorsnak tunnek - velhetoen a csalasi technikaknak koszonhetoen, de mint regen, ma mar nem fogok nekiulni es ujra tesztelgetni azokat, egyszer megtettem, igazam volt, azert hogy ujra ugyanazt igazoljam, sztem folosleges/
"meghúznám magam és megpróbálnék tanulni" - nem eppen igy nezel ki a viselkedesed alapjan, de ha igy is neznel ki, akkor irnal ekkora blodseget?
"Szerintem is ez a poén az életképes kutatási és elméletgyártási módszerekben: vannak tényeink, vannak ismereteink, és megpróbálunk belõlük kikeverni egy ellentmondás mentes történetet, miközben nyitottak vagyunk önönn tévedésünk lehetõségére, és az abból való épülésre." -te visszaolvastad amit irtal? Mar bocsi ha megbantalak azzal, hogy visszaidezlek, de ertelmezd a sajat mondatodat mar egy kicsit /ertem mit szeretnel kifejteni, de hogy ez ennyire ne sikerulne/
/rautalas: a kutatasi szo kornyeken motoszkalj/
RSA-val kapcsolatban, csakhogy ertheto legyen szamodra (mert ugy latszik szamodra kulon kell hangsulyozni dolgokat *hanyszor kellett neked elmondani valamit altalanosban? -ne vedd sertesnek, csupan minositesnek, mert erre aszem nagyon raszolgalsz, hiszen ez mar kicsit tobb a soknal*):
1. Az RSA-rol kiderult, hogy biztonsagos, mar a 70-es evekben
2. ami az RSA alapja, ugyanaz az alapja a ma hasznalatos minden mas adatvedelmi megvalositasnak
3. latszik mennyire nem ertesz az RSA-hoz sem, mert nem az "RSA fájintosságának kulcsa"-lasd a 91-es postodat, nem magaban az RSA-ban rejlik, hanem a faktorializalasban, de a 2.-es pontban mar rautaltam erre a tenyre
4. "van RSA kinyitó algoritmusa" -csak a sajat tudatlansagodat tukrozi ez
5. "Jelenleg azért bízzuk rá a titkainkat, mert azt hisszük" - en pedig sajnos valoszinusitem hogy letezel, es nem csak hiszem, a hit sztem pedig mindenki intim szferajanak resze, szval ne teregessuk ki, mint a szennyest, nem biztos hogy masok szeretik latni a szarado alsonemuidet
Ahhoz, hogy valaki a tények nyomására belássa tévedett, önbizalom kell, egy olyan siker-raktár, aminek rovására engedni lehet, ha éppen benéztünk valamit. Viszont ha ilyen nincs, csak egy kis területecskén elért eredményecskéink vannak, akkor jóhogy nehéz belátni a hibánkat, mert ha ez a kis büszkeségalap is elmállik, akkor ugye eléggé össze bir dõlni a világ.
Szerintem is ez a poén az életképes kutatási és elméletgyártási módszerekben: vannak tényeink, vannak ismereteink, és megpróbálunk belõlük kikeverni egy ellentmondás mentes történetet, miközben nyitottak vagyunk önönn tévedésünk lehetõségére, és az abból való épülésre.
#89: Jaja, köcsög..😄
#90: Zsemberi fényezõ: Minden helyen van valaki, aki rávehetõ a tudatos vagy gondatlan árulásra. Egy bizonyos összeg felett mindenkinek korpásodik a haja, és emellett esendõ emberbõl gyártódtunk.
Hatékonyságot elolvastam és minõsítettem. Persze ahhoz képest egész gyors, mintha százada sebességgel mûködne.
Tajgetosz: saját minõsítésem, ami rátok vonatkozik. Persze létezik olyan környezet, amelyben elsõ látásra engem lehetne lehajigálni a domboldalból, de ha ilyesmi állna elõ, akkor én inkább meghúznám magam és megpróbálnék tanulni..
Sok szempontból lehet egy embert értékelni, ha pedig azonos szempontok szerint értékelünk különbözõ embereket, akkor bizony közöttük sorrend állítható fel. Természetesen vannak olyanok, akikbõl egy kg többet ér, mint az én jelenlegi egy mázsám összesen..:-D
Az RSA-val kapcsolatban akkor megismétlem közérthetõbben: a #73-as postból beidézve: "mert van egy fain csalas mentes RSA megvalositasod". Barátom, ülj le, mert ez most kicsit fájni fog: a nagyon fájintos és töte RSAról sajnos kiderülhet, hogy nem biztonságos. Jelenleg azért bízzuk rá a titkainkat, mert azt hisszük, nincs olyan algoritmus, amivel értelmes idõn belül vissza tudjuk fejteni a titkosított adatot. Node most jön a lényeg: nem arról van szó, hogy valaki matematikailag bizonyította volna ezt, hanem arról, hogy jelenleg nem ismert ilyen módszer. Tehát: az is lehet, hogy van rá mód. Ha pedig van rá mód, az RSA a továbbiakban nem megbízható, nem hiteles, nem hamisíthatatlan, etc. Összefoglalva: a nagyon fájjintos kis RSA fájintosságának kulcsa nem lehetetlen, csak nehéz feladatban rejlik.
Mindezzel persze nem akarom azt sugallni, hogy RSA-t használni hiba, vagy felelõtlenség, általános felhasználásra valószínûleg tökéletesen megvalósítja az elvárható legnagyobb gondosság által támasztott követelményeket. Arra szeretnék rávilágítani, hogy a nagy vehemenciával védett eljárásodról holnapután kiderülhet, hogy annyit sem ér, mint a pipafüst a jégesõ ellen.
Összeesküvés elméleteket sem szeretnék táplálni a hátha van RSA kinyitó algoritmusa a CIA/Mosat/KGB/Tal Siar/nemtommi szervezetnek.
A sok ...... (nem is meltathato alpari irasaidbol) igazan latszik hogy milyen is vagy, THX
IDEZET TOLLED: "bár lefogadom, a matematikai hátterét nem érti" -nyilvan ezert van sajat egyedi megvalositasom, ami faxan muxik is (ez a megnyilvanulasod is csak teged degradal)
Emberi tenyezo: ki lehet iktatni, mint ahogy a szamitogep is ezt a posztot hivatott betolteni (nem baj hogy nem tudsz osszeadni, a szamitogep megcsinalja helyetted, csak tanuld meg beutni a ket erteket, de ha problemas, akkor egy fain minosegu scan es karakter felismeres, de ha scannelni sem tudsz, akkor majd valami geppel elvegeztetjuk helyetted!) -te hozzaerto!
Hatekonysag: errol irtam, de mint irtam mar, olvass!
Tolled: "hozzátok hasonlókat összefogdosták, és leb@szták a Tajgetoszról" -nyilvanvalo a sajat minositesed
Roliika: #78-ban megis elmondanad mirol irtal? (csak egy kicsit bovebben kifejtve, mert sztem felreertheto)
Dez: ki tagadja a relativitas elmeletet? Jah, amugy pedig rosszul szamoltal, mert a -1 -et elfelejtetted hozzaadni! 😊
NB: Deus Ex: csak azt csodalom, hogy magadat tobbre ertekeled masoknal, mikor sajat magad tanusitod pont az ellenkezojet, az RSA-val kapcsolatban pedig reg kifejtettem mindent, de mind1 (jobb lenne ha kicsit olvasnal)
Teccik. Mi ez, valami köcsögféle? Hö-hö
Ez ugye divatszó.
engem senki nem zavar, én mindent meg tudok emészteni. Ettõl függetlenül velem is kikezdtek egyesek (pláne, ha mertem kritizálni a zsidókat). Na de, már megszoktam, és igazából nem is zavar.
Különben az alábbi vitából is sok mindent lehetett tanulni a kriptográfiáról, és szerintem ezek a srácok értenek hozzá, mert annyira szenvedélyesen tudtak vitázni.
De, mondok egy ennél is okosabbat: csak úgy brahiból feldobtam valamelyik fórumon azt az ötletet, amely nemrég született pihent agyú nyugati tudósok fejében, hogy mármint az öz9nvíz nem lenne más, mint a Földk-teng. vizének beömlése a Fekete-teng. medencéjébe stb. Hát nem nekem rontottak a vadak? Hogy aztán valamelyik vitapartner, aki elõtte biztos soha nem látott, halott semmit errõl a témáról, két oldalas cikket szentelt a témának a Természet Világában, aholis egyebet sem csinált, csak cáfolta azt, amit én írtam. Hát, így köszönöm szépen, én is tudok cikket írni, na de hun van a tiszteletdíj fele?
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy egy épületes baromság is kiválthat a megfelelõ helyen és agyban olyan gondolatokat, amelyek aztán még értékesek is lehetnek. A poén pedig az elõzõ sztoriban az, hogy perdöntõ bizonyíték híján én sem vagyok meggyõzõdve az általam akkor és ott hangiztatott elmélet helyességérõl - mer hülye azér nem vagyok! - de láttam abban fantáziát, hogy elcsócsáljak vele.
És akkor a majõtikáról még nem is beszéltem.
Járnak ide hozzáértõ emberek is, akik kiegészítenék, kijavítanák a cikkeket, de nem, mert jönnek a beteges szereplési vágytól áthevült barmok, akik addig csinálják a görögtüzet, amíg el nem viszik a témát az anyázásba.
Ugye ennél mennyivel jobb az, amikor én csinálok blogot a fórumból..? <#kocsog>#kocsog>
(Egy vacak 32 qubites csak holmi 4,3 milliárdszor / 4,3 milliószor, 1000x lassabb ciklussal.)
#78: A relatvitás-elméletet is tagadja. Mert ugye milyen õrültség az, hogy a tér és az idõ nem abszolút, magában létezõk. Arra persze nincs magyarázata, miért járnak lassabban (v. gyorsabban?) a navigációs mûholdak atomórái, mint a földfelszíniek.
Nem értik, mirõl szólnak a természettudományok, mik a megismerés módszerei és útjai, milyen jellegzetességek mentén történik az elõrehaladás, nem ismerik ezt a játékot, nem ismerik a szabályait sem, és nem is érdekli õket. Egy dolog megy: ha egy állítás, vagy egy játékszabály eléjük kerül, akkor abba belekötnek.
Tulajdonképpen mi vagyunk a hülyék, hogy az idõt töltjük az írásaikkal. Hmm, lehet itt személyre szabott ban-t beállítani..?
lapaleves: Ahogy gyorsan utánaolvastam, az biztos, hogy az egyik fejlesztõ izraeli volt.
#76: ha komolyra fordul a dolog szívesen beleadok a projektbe párszáz forintot, pedig én "külsõs" vagyok. arra nem is merek gondolni mit mûvelhet(nek...) az általános témákban, már csak mennyiségre is...
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Mindent megbocsátanék neked, ha képes lennél, ugyanis ilyen bizonyítás nincs. Matematikailag nem bizonyított, hogy a titkosított adat visszafejtésére nem létezik gyors algoritmus, ergo ha holnap egy tizenkilenc éves indiai matekzseninek beüt az agyába a nagy ötlet zuhanyzás közben, akkor RSA huss. Kvantumszámítógép sem kell hozzá.
Léteznek matematikailag bizonyítottam biztonságos algoritmusok is. Házi feladat a megkeresésük.
Ok, nincs több kérdésem. Az a baj, hogy elmúltak azok a régi szép idõk, amikor a hozzátok hasonlókat összefogdosták, és leb@szták a Tajgetoszról.
Másrészrõl itt van a bizalom kérdése, amit RealPhoenixx feszeget a maga módján, õ valamiért nem bízik a szimmetrikus kulcs véletlenszerûségében, valamiféle összeesküvést sejt emögött. Megbízik viszont a PKI-ben, bár lefogadom, a matematikai hátterét nem érti, s az eljárás biztonságosságának matematikai bizonyítását sem volna képes levezetni. Megbízik a fejlesztõeszközében, holott az valószínûleg zárt forráskódú - de ha nyílt is volna, ugyan ki lenne képes leauditálni ilyen forráskódtömeget - az operációs rendszerben, a hardverben. Összességében arra az egyszeri informatiaki vezetõre emlékeztet, aki örjöng, ha egy fájl, vagy könyvtár jogosultságai hibásan kerültek beállításra, de egy netcaféból szemrebbenés nélkül belép szuperman jogosultságokkal a céges hálózatba.
RealPhoenixx sajnos nem járhatott jó egyetemre, talán a szülei is alkoholisták voltak, szegényt a lányok is kinevetik, a kecske is elszalad elõle, életének egyetlen ereménye ez a titkosító progi. Igaz, nem szabványos, nem hatékony, de az övé. Hagyjuk meg neki.
Friss, nem megjosolhato, etc, - szep jelzok
Aszem kiba modon nem latod a lenyeget, amirol eddig zagyvaltam neked.
Menthetetlen?? Hmmm..., ez a jelzo igencsak passzentos rad, hiszen nincs szukseg szimmetrikus eljarasokra!!!! Errol papoltam eddig.
Kulcsot nem algoritmussal cserelsz, de mind1, kulccsere algoritmusok nem leteznek, csak legfeljebb eljarasok, aszem utana nezhetnel nehany fogalomnak.
De lehet tobbet mond, ha kulfoldiul kell mondani valami baromsagot: protokoll
Hidd el kiba modon nem erdekel sem ekezet sem helyesirasi hiba -mellekeskent.
Hash alapu - lancolt jellegu megvalositas, mikor valoban valamilyen hash eljarassal kepeznek hash kulcsot a kodolando allomanybol, es a hash kulcsot vedik csak RSA-val, az allomanyt pedig a hash kulcs reven "kodoljak"
Szaz szonak is egy a vege:
1. tok mind1 mivel generalsz, lehet az baromi jo veletlenszam vagy alveletlenszam generator, vagy hashkepzes, etc, ha nincs ra szukseg, mert van egy fain csalas mentes RSA megvalositasod (hash masra egyebkent nem is okes csak ellenorzesre max)
2. nincs szukseg szimmetrikus kulcsra
3. a szukseget a celszeruseggel ne keverd mar
4. putri: hat igen, lehet hogy onnan jottem es nem valami anyagi nivos de kiba modon sotet tarsadalmon eloskodo fasz csalad reven jutottam idaig
5. fostalicska: orulj neki hogy masokon eloskodhettel es a tudatlan fejedet koponyak okosithattak
6. tanarok: attol hogy te nivonak tartod az meg siman lehet alja tudas, sok tanar pedig nem tud szinte semmit (tisztelet a keves kivetelnek, akik szakmailag is es tanarilag is valoban sokat ernek es akik a kollegaik miatt szopnak eppen eleget)
7. RSA gyorsito csalasok 1: primgenerator csalasokbol van minimum 8 tipus, kulcs csalasokbol pedig minimum 2
8. RSA gyorsito csalasok 2: hibrid eljarasok
9. Csalo RSA megvalositasok kevesebbet ernek mint a tok egyedi de primitiv nem nyilt kodu algoritmusok
Az pedig hogy itt RFC-kre hivatkozol, hat hivatkozgass, ha koponya lennel, talan tudnal erdemlegesen azokhoz tenni valamit, vagy konkret sajat, de nem magolt otleted is lenne, de mivel nincs, igy robotolhatsz mas igaja alatt. -> ez az ami megmutatja a tudasod igazabol (az pedig mas kerdes hogy mennyire tudod magad eladni, lattam en mar csont hulyet ugyvezetokent is posztolni, lehet te is annak valo vagy?! LOL)
Arról van szó, hogy egy 269 qubites géppel egy idõben ennyi variációval végezhetõ mûvelet... Hoppá. 😊
"Hogy gondolod hogy eros szimmetrikus kulcs??"
Úgy, hogy megfelelõen jó PRNG-vel generálták, nem megjósolható, friss és megfelelõen nagy méretû. Hirtelen ez a 4 kritérium jut eszembe az erõs jelzõrõl, de biztosan lehetne még találni néhányat.
"Ha annyira eros, minek hasznalsz asszimetrikusat??"
Nézzük csak, nézzük csak... Mert az a szimmetrikus kulcs csak úgy a semmibõl megjelenik mindkét kommunikáló félnél, ugye? Én azt mondanám, hogy valahogy el kell juttatni egymásnak, méghozzá biztonságos módon, és erre a PKI-nál jelenleg szerintem nincs jobb megoldás.
"Szimmetrikus kulcsot hogy lehet algoritmusokkal kicserelni???"
Remélem nem mondok újat azzal, hogy vannak kulcscsere algoritmusok. Diffie-Hellman, ECDH, RSA, stb... Olvasgass: RFC 2631, 4432, 4492
"Jah, most vettem eszre a SESSION idezetedtol hasra kellett volna esnem, hat csak nem megy ez a magyar nyelv neked, csak akkor nem tom miert nem valami jo zsiros kulfoldi allasban vagy es xar a dolgokra??"
Nem tudom konkrétan milyen idézetre gondolsz, ha tudsz a sessionnél jobb szót, akkor hajrá. Nem tehetek róla, hogy te vmi kis utolsó putri vidéki faluban tanultál(?) kriptográfiát, nekem volt szerencsés nívós egyetemen nívós tanároktól angolul tanulnom a témát. Természetesen én kérek elnézést, hogy nem a híres-hírhedt 'viszony' magyarítást használtam...
Egyébként pedig grat az újabb mellélövésedhez is, külföldi cégnél dolgozom, a fostalicska SG-s fórumokra pedig általában szarok ahogy említed, de ma reggel kiverte nálam a biztosítékot itt pár hozzászólás.
"Nyilvan mert mas nyelv sem megy"
Mondod ezt te, aki a #66-ban legalább 4 helyesírási hibát követtél el, az ékezetek hiányát és a rövidítéseket ofcoz nem számítva. Szóval ha a személyeskedésbõl visszatérnél a szakmaiságra, akkor gondolom szívesen leírnád végre amikkel adós vagy, pl. a 'hash alapú titkosítást' vagy a #61-ben említett hibás RSA implementálásról is mesélhetnél... Maga az algoritmus ugye moduláris hatványozásból áll, ezen mit is gyorsít az, ha idézlek:
"hogy random meg egyeb dolgokkal igyekeztek otvozni magat az algoritmust a gyorsasag erdekeben, majd kesobb azert hogy egyertelmu legyen szamukra a dolog, etc, szval hasht kepeztek abbol a valamibol amit le akartak kodolni"
? Mert hát a moduláris hatványozásra vannak optimalizációk, de azok nem arról szólnak, hogy 'random' (szép magyar szó, gratula!) 'meg egyéb' dolgokkal 'ötvözik' az algoritmust, fõleg nem 'képeznek hasht'.
Szóval ki is beszél félre?😊)
1.: Ha a világunk minden létezõ atomját lehet vele számolgatni, akkor ha szimuláljuk, akkor mi is egy világot hozunk létre egy marék anyagból?
2.: Mi honnét tudjuk, hogy nem -e egy ilyen gép belsejében csak egy szimuláció vagyunk, hogy mire jut pár rakás atom 50 milliárd év múlva.
3.: Ha valóban csak 2%-át ismerjük a körölöttünk létezõ világnak illetve csak ezt érzékeljük bármilyen módon, akkor hogy számolták ki, hogy ezzel a géppel mit lehet kiszámolni meg mit nem? Ez paradoxon ami azzal feloldható ha valamelyik állítás nem igaz. Vagy a gép kapacitása, vagy nem tudjuk kb mennyi atom lehet körölöttünk ill. mibõl áll a világ.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Hogy gondolod hogy eros szimmetrikus kulcs?? Ha annyira eros, minek hasznalsz asszimetrikusat??
Szimmetrikus kulcsot hogy lehet algoritmusokkal kicserelni??? Egy kicsit nem keversz?? Sztem is csereld ki a tejedet egy kis cianra, meglatjuk mi a kulonbseg LOL.
Jah, most vettem eszre a SESSION idezetedtol hasra kellett volna esnem, hat csak nem megy ez a magyar nyelv neked, csak akkor nem tom miert nem valami jo zsiros kulfoldi allasban vagy es xar a dolgokra?? Nyilvan mert mas nyelv sem megy, LOL, akkor vegulis mi megy?? A fogalom zavaron kivul valami mas van ami megy??
Oke, nyugi legyen, ha nem tudod hogy mi a bor es a vizezett bor kozott a kulonbseg, akkor sztem olvass azokbol a konyvekbol kicsit tobbet
Engem nem zavar hogy a hig fos dolgokat jobban szereted, ez a te szuveren jogod, de ne ragozzad, es ne racionalizald, hogy mert a pistike meg a jancsika is leirta konyvben hogy jobb a vizezett bor, ezert igenis csak az a jo!!!
Az ilyen hozzaallassal es ertelmi viszonyulassal sztem ne forumozgass, thx
Az RSA-t meg nem tudom ki akarta lejártani, megint olyanróló beszélsz, ami el sem hangzott.