Deus Ex#91#88: Teljesen igazad van, fel lehet hergelni valakit annyira, hogy értéket teremtsen, bár rendszerint nem ez a jellemző. A low colorline postok ugyanúgy bírnak működni, mint pl. a bummeráng c. csodaműsor: ragadós hülyeségeket kínálnak magyarázatként, és ezeket könnyebb befogadni, mint a valós okokat megérteni.
Szerintem is ez a poén az életképes kutatási és elméletgyártási módszerekben: vannak tényeink, vannak ismereteink, és megpróbálunk belőlük kikeverni egy ellentmondás mentes történetet, miközben nyitottak vagyunk önönn tévedésünk lehetőségére, és az abból való épülésre.
#90: Zsemberi fényező: Minden helyen van valaki, aki rávehető a tudatos vagy gondatlan árulásra. Egy bizonyos összeg felett mindenkinek korpásodik a haja, és emellett esendő emberből gyártódtunk.
Hatékonyságot elolvastam és minősítettem. Persze ahhoz képest egész gyors, mintha százada sebességgel működne.
Tajgetosz: saját minősítésem, ami rátok vonatkozik. Persze létezik olyan környezet, amelyben első látásra engem lehetne lehajigálni a domboldalból, de ha ilyesmi állna elő, akkor én inkább meghúznám magam és megpróbálnék tanulni..
Sok szempontból lehet egy embert értékelni, ha pedig azonos szempontok szerint értékelünk különböző embereket, akkor bizony közöttük sorrend állítható fel. Természetesen vannak olyanok, akikből egy kg többet ér, mint az én jelenlegi egy mázsám összesen..:-D
Az RSA-val kapcsolatban akkor megismétlem közérthetőbben: a #73-as postból beidézve: "mert van egy fain csalas mentes RSA megvalositasod". Barátom, ülj le, mert ez most kicsit fájni fog: a nagyon fájintos és töte RSAról sajnos kiderülhet, hogy nem biztonságos. Jelenleg azért bízzuk rá a titkainkat, mert azt hisszük, nincs olyan algoritmus, amivel értelmes időn belül vissza tudjuk fejteni a titkosított adatot. Node most jön a lényeg: nem arról van szó, hogy valaki matematikailag bizonyította volna ezt, hanem arról, hogy jelenleg nem ismert ilyen módszer. Tehát: az is lehet, hogy van rá mód. Ha pedig van rá mód, az RSA a továbbiakban nem megbízható, nem hiteles, nem hamisíthatatlan, etc. Összefoglalva: a nagyon fájjintos kis RSA fájintosságának kulcsa nem lehetetlen, csak nehéz feladatban rejlik.
Mindezzel persze nem akarom azt sugallni, hogy RSA-t használni hiba, vagy felelőtlenség, általános felhasználásra valószínűleg tökéletesen megvalósítja az elvárható legnagyobb gondosság által támasztott követelményeket. Arra szeretnék rávilágítani, hogy a nagy vehemenciával védett eljárásodról holnapután kiderülhet, hogy annyit sem ér, mint a pipafüst a jégeső ellen.
Összeesküvés elméleteket sem szeretnék táplálni a hátha van RSA kinyitó algoritmusa a CIA/Mosat/KGB/Tal Siar/nemtommi szervezetnek.