RealPhoenixx#61
MRZool: a tudatod az szukitett; tudod te a jo valaszt, csak eppen valahogy nem veszed eszre.
Vagyis ezt te irtad:
"Mivel X általában >>>> Y"
Lehet veletlenul hasznaltad az altalaban szot, de elmondom hogy a hangsuly azon van. Es ha igy foglalkozol kriptografiaval, marmint ilyen felszinesen, hogy nyilvanvalo (jah bocs, inkabb a stilusodban irom: EVIDENS)-an nem vagy tisztaban a dolgokkal, akkor nem vagom miert erolteted.
A hash-elest pedig azert hoztam fel, csak hogy tudd: nehany RSA ALGORITMIKUS eljarast alkalmazo (merthogy az RSA nem eljaras, hanem algoritmikus eljaras) programozo ugy vedte ki azt hogy kiba xar algoritmusokat irtak, hogy random meg egyeb dolgokkal igyekeztek otvozni magat az algoritmust a gyorsasag erdekeben, majd kesobb azert hogy egyertelmu legyen szamukra a dolog, etc, szval hasht kepeztek abbol a valamibol amit le akartak kodolni, majd a hash kulcsal mit csinaltak???
Esetleg lancolas mond valamit???
Maszkolas??
De nezzuk a kovetkezot: nekem nagyon ugy tunik, hogy Verhás Péterre hasonlitasz.
Regen a weboldalara nagy mellennyel kiirta milyen gyors alap algoritmusokat keszitett, illetve kulcsgeneralast, stb.
(jah, zsiros allasai vannak, keress ra neten, megtalalod azt amirol beszelek, etc)
Lenyeg: irtam neki hogy ne haragudjon, de nagyon erdekelne hogy mivel tudna ezeket a dolgokat alatamasztani - marmint a publikaciojat illetoen (mernok ur)
Cseszett valaszolni, majd meg vagy 2 evet vartam, visszaneztem a weboldalara, es lon nagy csoda, publikalta a kiba gyors eljarasat, azt hittem helyben lefordulok a szekrol. Egy sima primitiv eljaras volt a fuggvenye, amely tok hatekonytalan.
Nah eztan egyertelmu volt amit leirt 1998-ban az RSA-val kapcsolatos fejleszteseit illetoen egy rakat dolog fax hazugsag volt (tobbszori megkeresesre sem reagalt - miutan sajat maga tette ki az evidens bizonyitekokat, ill. osztotta meg a nagyerdemuvel, tobbet nem is kerestem, csak rohogtem)