assdf#23
Én alapvetően szeretem a windowst. De a multkoriban felraktam egy céges gépre egy vistát. Mivel kellet egy teszthez, gyakorlatilag csak ki kellet rajta probálni egy programot hogy fut-e. Nézem melyiket is tegyem fel, mondom nekem ahhoz hogy kiprobáljam hogy fut-e az adott program nem kell a buisness változat meg mindenféle francos ultimate, elég egy alapabb rendszer. Végül felraktam a home prémiumot, ami a középső változat, felette már csak az üzleti van.
Miután feltettem kb. fél órás szopás után rájöttem hogy nem tudok rá belépni rdesktoppal... tüzfal kikapcsol stb szóval elvoltam. Végül fel a netre googlebe beir... erre mit dob ki? A microsoft szép vistás oldalát ahol ki van emelve hogy milyen jó hogy a home premiumba már három új faszombizbasz játék került (sakk meg még 2 valami) és örüljek neki. Majd nézem feljebb a listát, és mit látok? Hogy az rdesktop csak a biznisz változatoktól kezdve van benne...
Na ekkor küldtem el a microsoftot a jó k.rva anyjába és megköszöntem a sorsnak hogy nem voltam olyan perverz és nem váltottam vistára az otthoni gépemen. Milyen dolog már az hogy 2007-ben, az internet korában, a távoli asztal szervert csak a biznisz változatba teszik bele? Attól hogy valaki home user még nem azt jelenti hogy nem szeretné elérni a gépét máshonnan. Belegondoltam hogyha a microsoft házat gyártna akkor vazzeg olyat gyártana hogy csak belül lehet lenni kivülről nem lehet bemenni... egyszer kijössz vége kaputt... hivhatod a lakatost...
Vazze, na ez felhúzott alaposan életemben először.