Továbbra is fenntartásokkal kezelik a Vistát
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
valszeg azért nem listázta ki, mert linuxra kerestem csak...
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Nézõpont kérdése... ki mit tekint átlag desktop usernek... szerintem ez az átlag...erre tök elég a linux. És pl haverom nagybátyja (55 év körüli) nem csinál mást, mint ezeket... kivéve hogy van egy mániája, hogy neten imád pókerezni, és bridzsezni... ezek a progik meg mennek wine-vel... És tök büszke rá, hogy milyen fainul néz ki a beryl 😊
De tényleg mondom, attól függ, ki mit tekint desktop usernek...
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Blackmail the Universe
Bazz, írtam 1 halom fórumra,sehol sem válaszoltak. kb 1 hete...
Ennyit errõl.
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
(itt is van linux meg ubuntu topic és még seki nem lett elhajtva, mert valamit nem tudott)
Kérnék erre egy példát pl ubuntu alatt... mondjuk hogyha netezni akarok az elõre telepített firefoxal, akkro miféle programozói tudás kell ehhez? 😛
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Nem arrol van szo hogy programokat el ersz-e alatta vagy sem, szerencsere mostanra mar majdnem minden elerheto linux alatt is. A gond a linuxxal ott kezdodik hogy programozonak tekinti a felhasznalot. 😊
Igazad van abban, hogy a Windows esetleg sokakat "túl kényelmessé" tett... de akinek a Windows mindenre megfelel miért is kellene Linuxra váltania? És azért mert valaki Windowst részesíti elõnyben az már ezekszerint alapból nem olyan inteligens mint egy ízig-vérig Linux user? Azért ezzel nem értek egyet!
No nem baj ha így lesz, jó lesz az mobilra is: SG: A Google betörni készül a mobilpiacra
:-)
(megj.: Valmai gond van a weblapoddal (403 error))
Miután feltettem kb. fél órás szopás után rájöttem hogy nem tudok rá belépni rdesktoppal... tüzfal kikapcsol stb szóval elvoltam. Végül fel a netre googlebe beir... erre mit dob ki? A microsoft szép vistás oldalát ahol ki van emelve hogy milyen jó hogy a home premiumba már három új faszombizbasz játék került (sakk meg még 2 valami) és örüljek neki. Majd nézem feljebb a listát, és mit látok? Hogy az rdesktop csak a biznisz változatoktól kezdve van benne...
Na ekkor küldtem el a microsoftot a jó k.rva anyjába és megköszöntem a sorsnak hogy nem voltam olyan perverz és nem váltottam vistára az otthoni gépemen. Milyen dolog már az hogy 2007-ben, az internet korában, a távoli asztal szervert csak a biznisz változatba teszik bele? Attól hogy valaki home user még nem azt jelenti hogy nem szeretné elérni a gépét máshonnan. Belegondoltam hogyha a microsoft házat gyártna akkor vazzeg olyat gyártana hogy csak belül lehet lenni kivülrõl nem lehet bemenni... egyszer kijössz vége kaputt... hivhatod a lakatost...
Vazze, na ez felhúzott alaposan életemben elõször.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
1, Már régen nem kell parancsokat tudni (megvan mindennek a grafikus megoldása)
2, A Linux nagy erõssége a közösségben van, mert segítõkészek, akár külföldi, akár magyar fórumokról beszéljen az ember. Egy éve használom az Ubuntu-t és eddig még minden problémára találtam megoldást, bár nekem olyan kevés problémám volt a rendszerrel, hogy nem is nagyon kellett keresgélni.
3, Van support nyugodtan fizethetsz érte, ha neked arra van szükséged.
A két rendszer nagyban a gondolkodásmódban különbözik. Az emberek megszokták az Ablakokat, ezért, ha gondolkodni kell egy kicsit, akkor már megtoppannak. Így csak azok jutnak be a Linux ajtaján akik nem adják fel olyan egyszerûen. Ezzel nem azt mondom, hogy a Windows-t használó emberek nem tudnak gondolkodni, csupán könnyû megszokni a kényelmest, és ha mással találkoznak, akkor elég könnyû abba a hibába esni, hogy elkezdenek sikítani, hogy "mi ez a szar!". Sokan már arra sem emlékeznem, hogy anno a Windows-t is tanulni kellett.
linuxman: linuxman.freeblog.hu
Ha meg linuxozni akarsz akkor egyedul kell boldogulnod raadasul a legtobb linuxos segitokeszsege zero. Forumokon mindenhol elhajtanak a halalba, mivel nem szulettel linux parancsokkal az agyadban. Amig nem lesz support addig sehova nem fog terjedni a linux. Az ms nem csak azert terjed mert konyu hasznalni hanem mert rengeteg supportot ad ha ot valasztod.
the world is mine
Én mégsem fikázom egy OS rendszert sem... mindkettõnek megvannak a hibái és az elõnyei!
Tehát a kékhalál 90%-ban valamilyen hardver hibára, inkompatibilitásra vezethetõ vissza, tehát nem a Vista-t kell fikázni miatta.
Addig jó a microsoftnak, amig meg nem jelentet valaki egy olyan os-t, ami 100%-ban kompatibilis az M$ termékcsaláddal (xp, vista, office, stb) és a directx-szel, valamint a linuxokkal, egyszerû, kényelmes, jól kezelhetõ és nem zabálja fel az ember gépének erõforrásait 110%-ban (mint egyes ms termékek...).
Ha a direcx gond megoldódik, meg még pár dolog, akkor meszeltek a vistának. Mert miért is azt használják néhányan? Az irodai programcsomagok miatt? NEM! Hanme, mert ott a dx10 és a sok gémer nyomul rajta, semmi másért nem érdemes felrakni.
https://twitter.com/foodlfg
A
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Természetesen akármi megtörténhet. Nem is érvnek szántam, csak tükröt akartam állítani az elõzõ hozzászólásomban idézet kijelentés elé.
De már az xp fut megen (fõleg drájverek miatt)
A mennyből az összes érdekes ember hiányzik
Gondolom ez a microsoft.com akar lenni. 😊
Az általam ismert néhány oldal statisztikájában egészen más a helyzet.
Egy érdekesség:
http://www.google.com/trends?q=ubuntu%2C+windows+xp%2C+windows+vista&ctab=0&geo=all&date=all&sort=0
Minden jog fenntartva!
Elõször is az asztali operációs rendszerekrõl van szó tehát a mobiloknak, routereknek,szerverekenek stb... semmi keresnivalójuk itt.
A másik, hogy "Megtörténhet még az is, hogy exponenciálisan elkezd nõni." hát ennyibõl bármi megtörténhet a bsd is feltörhet. Ez nem érv.
Ne süllyedjünk már le a magyar politika szintjére.
A Linux esetében kihangsúlyozzák, hogy a népszerû internetes weboldalak látogatói körében alig 1 százalékos a részesedése, ami azt jelenti, hogy 15 éves asztali múlttal kevesebbet ért el, mint a Vista egyetlen év alatt.
Ekkora beszólást .... :-D
Alapból az MS adta ki ezt a statisztikát, szóval úgy alakította, hogy neki legyen kedvezõbb. Nem kellene azért ennyire lenézni azt az egy százalékot. Megtörténhet még az is, hogy exponenciálisan elkezd nõni. Másik hogy a linuxos mobiloknak, routereknek, szervereknek, olcsó PC-knek stb a elterjedtségét nem lehet mérni holmi internetoldalak figyelésével. Addig jó az MS-nek, amíg mindenki az zárt szabványit (amit általában csak a saját programjával lehet kezelni) használja. Remélem a jövõben egészségesebb lesz majd az OS piac.