• Atisz #57
    Nos számomra nagy csalódás volt a film.

    A történet vmi hihetetlenül zagyva, lehet hogy jobb lett volna egy ovisra bízni, nem kizárt hogy jobb sztorit tudott volna kihozni (enyhe túlzással). Semmi nem derül ki a végén, a sokak által említett a csavar (hogy egy 3 hónapos hullát elcipel a nyomozó lakásába, miszerint is "fogd rá hogy ő én vagyok", nekem valahogy nem okozott akkora katarzist. Értelmetlen dolog volt továbbá, hogy a film főgonosza nem az aki a "hősünket" sok társával együtt gyilkológéppé avanzsálta, hanem egy orosz elnökjelölt hasonmása. Egy jó forgatókönyvvel emelkedhetett volna ki a film a középkategóriából, ehelyett ez lett a leggyengébb pontja.

    A másik nadír a párbeszédek intellektusa volt. Ez mondjuk már megütötte a korábban említett ovodás színvonalat, lehet hogy erre a feladatra tényleg egy kisgyereket béreltek fel...

    A filmen valóban látszódik kicsit a B-kategóriás megvalósítás, érdekes módon ez főleg a film 2. felében válik láthatóvá. Mégis, szerintem elfogadhatóak az akciójelentek, emiatt nem kell szégyenkeznie a filmnek (nagyságrendekkel jobb a helyzet, mint néhány hasonszőrű alkotásban, pl. Szállító 1-2).

    Timothy Olyphant szerintem tökéletes volt a szerepre, nem értem azokat akik oltják. Van benne egy kis hűvös elegancia és kellően karizmatikus, mint egy kifinomult bérgyilkos. Játékbeli hasonlóság szempontjából még erősebb a karaktere, hiszen ott is egy magas, szikár alak volt a főhős, nem pedig alacsony és tagbaszakadt. Jason Statham ezért is lett volna nevetséges ebben a szerepben (egyedül talán a kopasz fej szólt volna mellette, de az sem igazán, mert pl. nem elég hosszúkás a feje). Vin Diesel nagyon jó volt a Pitch Black-ben, abszolút magáéva tette a figurát, de itt... hmm, szétszakadt volna a hátán a zakó. Robert Knepper sajnos szenved a szerepében, nem igazán áll neki jól ez az orosz mufti szerepkör, a Prison Break után sajna túlságosan belerögződött a sunyi, hidegvérű gyilkos image.

    A cikkíró által is említett Sötét Angyalos intró (esküszöm hogy nekem is az ugrott be elsőre, amikor a 2 szókni próbáló kisgyereket lelövik a szögesdrótos kerítésen) elég szánalmas, ráadásul ha jól emlékszem a játékban nem árvagyerekek, hanem klónok voltak, ezért is kaptak sorszámot és vonalkódot...

    Az apró poénok teszettek a filmben (a 2 kisgyerek amint épp a Hitman-nel játszik, vagy a lapockalövés fergetegesek voltak), kár hogy elenyésző számban fordulnak elő.

    4/10 (pár apró dologgal kiegészülve simán lehet volna jó a film) :(